Toma se ține scai de Silviu Roșioru

Dragoste mare pe primarul Constantin Toma față de adversarul său politic, Silviu Roșioru. Și asta după ce edilul a fost informat că Mircea Geoană va primi o mare funcție în Guvern și acesta vrea să-și știe oamenii din partidul său la adăpost. Mircea Geoană încă nu a luat în discuție o reîntoarcere în partid și nici faptul că ar fi de acord cu o fuziune dintre cele două partide, dar în mod sigur P.S.D. are nevoie de el. Pragmatic cum îl știm, ca să nu spunem slugarnic, primarul a și dat ordin ca Silviu Roșioru să fie invitat la o discuție amicală în cadrul căreia să se netezească asperitățile dintre ei. Se pare că responsabil cu această mediere este chiar avocatul Lucian Sălcuțan, omul care a avut mari realizări în acest domeniu, reușind să aducă liniște și pace între proprietarii unor mari companii, care se răfuiau de zeci de ani. Locul ales pentru discuții pare să fie unul neutru, într-un restaurant luxos din centrul Buzăului. Se pare că este vorba de Hotelul Pietroasele, la un pas de Palatul Comunal. Din stafful primarului, alături de Lucian Sălcuțan, va fi invitat și consilierul personal al edilului, Cristian Ceaușel, expert pe probleme economice. Consilierul Silviu Roșioru este așteptat să vină însoțit de un consilier personal, probabil un avocat sau un apropiat de-al său din sfera politică cu care să facă echipă în cadrul Primăriei Buzău. S-a luat în considerație și o altă locație pentru situația în care Silviu Roșioru va refuza să vină la Hotel Pietroasele, pentru oarecare motive și s-a ajuns la concluzia ca o echipă de bucătari să fie disponibilă și la Restaurant Grand, aflat pe B-dul N.Bălcescu, spun sursele noastre din interiorul Palatului Comunal.

La Centru, fostul președinte al PSD, Mircea Geoană, a fost chemat din nou la Guvern, miercuri, la o întâlnire cu Viorica Dăncilă, după ce, în urmă cu două săptămâni, premierul a încercat să-l convingă să se întoarcă în partid. Vizita de azi vine în contextul în care numele lui Geoană este vehiculat pentru două funcții – cea de vicepremier pentru parteneriatul strategic și cea de comisar european din partea României, în viitoarea structură a Executivului de la Bruxelles.

Surse guvernamentale au declarat pentru Digi24.ro că fostul președinte al PSD a fost chemat la Palatul Victoria pentru a se întâlni acolo cu un lider al socialiștilor europeni, Gianni Pittella, liderul grupului socialist în Parlamentul European, vechi prieten al foștilor șefi social-democrați, Geoană și Valeriu Zgonea. Relațiile personale ale lui Mircea Geoană cu liderul PES au cântărit în negocierile de împăcare între PSD și socialiștii europeni, dar și la discuțiile pentru un post de comisar european, în situația în care președinția Comisiei ar putea fi obținută de socialiști, arată www.puterea.ro. 

Încă nu se știe ce atitudine va adopta Silviu Roșioru, consilierul local prins în lupta pentru păstrarea integrității pădurii Crâng și a respectării legii în Consiliul Local Municipal.