Tăriceanu și-a pierdut busola

Speriat de succesul înregistrat de Viorica Dăncilă, după ultima apariție în fața presei, Călin Popescu Tăriceanu și-a reconsiderat opțiunea politică și nu mai vrea să voteze cu Iohannis. Poate pică ceva de la vechii săi colegi de guvernare, pe care i-a aruncat din căruță pe nepusă masă, gândește acesta. Printr-un comunicat de presă, Tăriceanu îi îndeamnă pe susținătorii săi să voteze așa cum le dictează inima și conștiința, astfel încât, să nu poată fi acuzat de nimic.

Vinovat că a adus Alianța în opoziție dintr-un moft, Călin Popescu Tăriceanu nu se mai regăsește pe scena politică. Partidul său de 2 % nu reușește să-și consolideze poziția pe scena politică și nu poate fi inclus în nici o variantă de alianță din cauza trădărilor în care a fost implicat. Se pare că Guvernul Orban nu le-a dat nimic celor de la ALDE și de aici reacția liderului suprem.

” Din punctul meu de vedere, niciuna din ofertele celor doi candidați nu este una convingătoare. Și având în vedere că Mircea Diaconu nu s-a calificat în turul doi, eu consider că trebuie să dăm dreptul simpatizanților noștri, membrilor noștri, în mod liber și democratic să facă propria alegere, pe baza propriei analize, pe baza propriei evaluări și să decidă în consecință”, spune Tăriceanu.