Constantin Florescu, nuca tare din P.S.D. Buzău

Mărgărit GROSU

Judecătorul Constantin Florescu, fostul președinte al Tribunalului Buzău, reprezintă nucleul de bază al partidului, în jurul căruia se vor alinia toți cei care vor îndepărtarea actualului primar, Constantin Toma. Tot el reprezintă punctul de referință pentru viitoarele alegeri locale, fiind creditat în mediul economic de mai toți oamenii de afaceri pentru funcția de primar. Se spune că la Buzău electoratul tradițional al P.S.D. a fost izgonit de actualul primar, iar singura cale de întoarcere la matcă ar fi preluarea partidului de către gruparea Florescu. Se pare că opțiunea pentru Constantin Florescu-primar, a fost varianta propusă încă de la fostele alegeri locale, dar Ciolacu a trădat la București în favoarea actualului primar.

Eșecul alegerilor și atacul liderului pesedist, Marcel Ciolacu, la adresa Vioricăi Dăncilă, l-a scos pe judecătorul Florescu în ring și i-a aplicat o corecție primarului Constantin Toma, arătându-și disponibilitatea de a prelua interimar partidul, în cazul în care scenariul pus în practică de Ciolacu-Tudose va da greș.

Iată ce declară Constantin Florescu pe Facebook:

O spun sec și fără menajamente:
Rezultatele celor două tururi de scrutin sunt catastrofale pentru PSD Buzău. În cunoștință de cauză, afirm cu toată responsabilitatea că la Buzău, la aceste rezultate slabe, care nu se regăsesc în istoria organizației locale, a contribuit major liderul PSD – Municipiu, primarul Constantin Toma. Argumente:
– comportamentul umilitor, cu frecvență zilnică, al lui Constantin Toma față de funcționarii din Primărie și angajații din societățile subordonate;
– lipsa de respect față de lege, manifestată în majoritatea proiectelor de hotărâre supuse aprobării Consiliului Local Municipal;
– disprețul la adresa membrilor și simpatizanților PSD, pe care știe să îi folosească doar în interes personal.
Iată cum grandomania și beția de putere pot răsturna realități politice construite timp de 30 de ani!”