Constantin Florescu, izgonit de la Palat

Consilierul local, Constantin Florescu, a fost îndepărtat de la masa cu bucate din P.S.D., după ce a avut o atitudine necorespunzătoare în partid. Florescu spunea că primarul Constantin Toma irosește banii buzoienilor pe diferite achiziții nu tocmai legale și în acest fel încerca să se distanțeze de primar și faptele acestuia. Mai mult, Florescu a declarat pe pagina sa de socializare că vrea să candideze la primărie, dar nu are partid. Atitudinea fostului președinte de Tribunal a surprins pe toată lumea și puțini sunt cei care l-au băgat în seamă. Și asta pentru că Florescu a fost prieten la cataramă cu actualul primar și făcea parte din ”Gașca Mare”, care tăia și spânzura tot ce mișca prin acest oraș. Totuși, cei care erau oarecum în cunoștință de cauză au crezut că Florescu vrea și el un os de ros și nicidecum nu s-a trezit conștiința în el, acum, la bătrânețe. Unii i-au sugerat primarului să-i dea un post de șef la Urbis, la Compania de Apă, la Trans-Bus sau la Piețe Târguri și Oboare ca omul să se calmeze și să tacă din gură. Nu știm dacă primarul i-a făcut vreo ofertă în acest sens, dar în mod sigur Florescu nu a fost mulțumit. La ultima ședință de CLM primarul a făcut pasul decisiv. L-a mutat pe Florescu cu scaunul în zona ALDE, acolo unde se regăsesc și opțiunile lui. Și ca tabloul umilinței să fie complet, primarul a anunțat că a făcut adresă la Prefectură să-l scoată de pe lista de consilieri P.S.D., pentru că i s-a ridicat sprijinul politic. După acest episod Constantin Florescu a răbufnit pe pagina sa de socializare:


”Astăzi, buzoienii au scăpat DEOCAMDATĂ de încă o inginerie financiară păguboasă orchestrată de Toma.
Primarul Buzăului a vrut să treacă prin Consiliul Local un proiect de hotărâre prin care aloca aproape 1 MILION DE LEI NOI din bani publici pentru organizarea la Buzău a Finalei Eurovision 2020. Proiectul a fost retras pentru că adoptarea lui era pur și simplu ilegală. Toma a aflat, cu această ocazie, că nu poți sifona bani din bugetul local în condițiile în care bugetul nu este adoptat.
Trec la altă latură a subiectului și fac public faptul că suma la care se gândește cu jind bunul nostru primar (956.000 lei, cu exactitate), este cu circa 400% mai mare decât cea alocată pentru celelalte finale organizate în România. Astfel, în 2018, CLM Craiova a finanțat parteneriatul cu TVR cu 190.000 de lei. În 2019, CJ Iași a alocat 230.000 de lei pentru aceeași ispravă a erei Dragnea. Iată că vine 2020 și ingeniosul Toma supralicitează cu o sumă exorbitantă, pe principiul “dacă ceilalți vă dau 200.000 de lei, eu vă dau 200.000 de euro, buzoienii mă susțin”.
Condamn lipsa de transparență a negocierilor purtate de Toma cu conducerea TVR, pe care o somez să prezinte criteriile pentru desemnarea localității-gazdă a Finalei.
Consider că prin promovarea pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal de astăzi a acestui proiect, fără ca bugetul pe 2020 să fie adoptat, Toma și-a arătat disprețul față de lege și ușurința cu care își permite încălcarea acesteia.
Îi pun în gardă pe consilierii locali și pe toți buzoienii că primarul Toma nu se va opri aici și va promova din nou acest proiect după adoptarea bugetului. În tot acest timp, Toma împrumută municipiul prin credite exorbitante la bănci, pentru a-și finanța “invențiile”.
Este de datoria cetățenească a noastră, a tuturor, să încercăm prin toate mijloacele legale posibile, să îl oprim pe acest om de la încercarea de a repeta experimentul “Grup Romet” în detrimentul tuturor locuitorilor Buzăului
”.

NO Comment!