Este oficial: Doamna de Fier a intrat în bătălia pentru Palatul Comunal

Liderul P.S.D., deputatul Marcel Ciolacu, primește o lovitură dură după ce fostul prefect, Carmen Ichim, a decis să candideze pentru funcția de primar din partea Pro România. Cu sau fără alianță electorală, P.S.D. Buzău pierde astfel postul de primar pentru municipiul Buzău. Carmen Ichim va reuși să adune voturi atât din rândul electoratului de stânga, dar și din partea celor de dreapta și ceea ce contează cel mai mult, Carmen Ichim aduce lumea la vot pentru a o susține. Se poate spune că a început bătălia politică electorală pentru Palatul Comunal, dar se pare că s-a și terminat, doar timpul fiind cel care o mai oprește pe Carmen Ichim să-și pună în practică programul electoral. De partea cealaltă, Constantin Toma simte deja că funcția de primar este prea mică pentru aptitudinile sale organizatorice și calitățile sale intelectuale și sigur se va înscrie pentru o funcție în viitorul Guvern. Este necesar, chiar dacă nu obligatoriu, să candideze pentru un post de parlamentar, lucru destul de ușor de obținut în actuala conjunctură politică.

Veselia a cuprins întreaga comunitate buzoiană la aflarea veștii că vom avea în fruntea Primăriei Buzău cel mai capabil și cel mai iubit om din administrația publică locală, cel care a reușit într-un timp foarte scurt să pună capăt tuturor problemelor întâmpinate în județul Buzău, probleme mari cu care s-au confruntat primăriile și cetățenii ani și ani la rând.

Prima reacție de bucurie o surprindem în sediul Pro România, acolo unde liderul partidului a întâmpinat-o cu drag pe cea care va revitaliza partidul și îi va da o forță imensă pe scena politică locală.

Comunicat Pro România:

Cel mai bun prefect a ales PRO România!

Ieri după amiază, ceea ce era firesc s-a întâmplat, iar cel mai valoros prefect din România, Carmen Ichim, a ales să facă politică. Și nu oricum, ci într-un partid de viitor, PRO România, unde echipa de profesioniști de la Buzău, așa cum a și declarat aceasta pe facebook a avut un rol determinant. Cu o activitate recunoscută atât din calitatea de comisar șef al Gărzii de Mediu dar și ca prefect al județului Buzău, ea s-a implicat cu succes în rezolvarea multora dintre problemele cu care adminstrațiile publice locale s-au confruntat în timp.

Având în vedere acest aspecte, Carmen Ichim a decis să-și continue activitatea în sprijinul oamenilor, după cum o spune chiar domnia sa: “Realizările profesionale pe care le-am obținut în perioada aprilie 2017 – decembrie 2019, în calitate de prefect al Județului Buzău, solidaritatea și aprecierea arătate de numeroși primari buzoieni și șefi de instituții atât la finalul mandatului, cât și după revenirea mea în funcția de comisar-șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, sunt tot atâtea motive ale deciziei pe care am luat-o – aceea de a contribui mai departe cu întreaga mea experiență și energie la construcția unei administrații publice eficiente, în slujba celor care și-au pus nădejdea în noi!”

Mai mult, Carmen Ichim are și proiecte de viitor, așa cum a declarat, dar pentru că acestea depind în mare parte de factorul politic, a ales această cale pentru punerea lor în practică, adică înscrierea într-un partid politic de unde glasul său să poată fi auzit: “Privind retrospectiv, de la rezolvarea celor mai complexe probleme de fond funciar sau blocarea unor acte administrative adoptate în mod ilegal de unele autorități locale, până la problemele grave legate de infrastructură, mediu sau situații de urgență, pot să spun că nimic nu a lipsit din paleta de activități specifice unui reprezentant al Guvernului în teritoriu.Pe lângă acestea, am avut și ocazia de a-mi stabili o serie de obiective pe termen mediu și lung a căror realizare depinde, însă, hotărâtor și de implicarea decidenților politici care doresc cu adevărat binele comunității noastre, iar acesta este unul dintre motivele pentru care am decis să mă alătur echipei PRO ROMÂNIA – Buzău, o echipă energică și hotărâtă care și-a exprimat cu fermitate dorința de a mă sprijini în toate proiectele viitoare.Dacă întreaga mea activitate a fost PRO BUZAU ,de astăzi suntem PRO ROMÂNIA!”

Echipa PRO România, din care acum face parte și Carmen Ichim, îi mulțumește pentru alegerea făcută, și suntem siguri că împreună vom fi mai puternici iar la viitoarele alegeri locale vom obține un scor care să ne legitimeze în luarea celor mai importante decizii pentru Buzău.