Își pierde Romanescu funcția la Buzău?

”Scandalul Viorel Ștefu”, declanșat, așa din senin, după o alegere neinspirată a liderului P.N.L. Buzău, pare opera unor experți în arta manipulării. Implicarea liderului de la Centru, Rareș Bogdan și atitudinea oarecum ofensivă a liderului liberal buzoian par să nu fie din aceeași poveste pe care o citim de mult. Cristi Romanescu nu a făcut niciodată și nici nu va face vreodată vreo alegere și nici nu va riposta vreodată cuiva. El este inert, ascultător, disciplinat și nu face nimic fără să primească indicații clare și precise de la șeful său. De fapt, de vreo trei luni de zile nu a avut nicio activitate politică în teritoriu. Ce i-a venit acum? Dintr-o dată Romanescu se apucă să-și arate în public secretarul-general, un om care activa în cadrul partidului de ceva vreme și care nu deranja pe nimeni cu nimic. De ce acum?

Evenimentele pot fi citite numai în lumina evoluțiilor politice de la Centru. Cezar Preda s-a înscris la balon și trage tare. A devenit mult mai vizibil și mai important și dintr-o dată nici nu mai critică guvernul. Cum așa? Se apropie alegerile locale, cele mai importante și Cezar Preda a stat pe tușă prea mult. Aici, în teritoriul său, e multă jale și unii îi cam încurcă jocurile sale și ale prietenului său. Și atunci? Un pic de diversiune, că doar suntem profesioniști!

Este inutil să mai dau declarații și acuzații politice dintre Rareș Bogdan și Romanescu sau riposta liderului buzoian. Aș fi vrut totuși să-i dau punctul de vedere al secretarului-general, Viorel Ștefu, prins pe picior greșit chiar de prietenii săi, pe care i-a cam subestimat. Tot pensionari și ei!

”PRECIZARI cu privire la declaratiile facute la o emisiune Digi24 si relatate in articolul de presa aparut in data de 26 iunie pe site-ul digi24.ro in legatura cu presupusa mea implicare in protestele de la 10 august 2018

Tin sa mentionez ca se face o regretabila confuzie, intrucat la data protestelor din 10 august 2018 nu mai eram in activitate, eu parasind sistemul prin pensionare in aprilie 2017. Ca atare, resping cu fermitate orice fel de asociere cu actele de represiune desfasurate de fortele de ordine in contextul acelor evenimente.

Precizez ca nu am fost niciodata membru PSD, cariera mea politica incepand in decembrie 2018, cand am activat pentru o scurta perioada in filiala locala a PRO Romania Buzau, partid din care am demisionat in februarie 2020.

Nu am fost un apropiat al lui Liviu Dragnea si nici a doamnei Carmen Dan, si am cerut retragerea din functia de secretar de stat dupa numai 3 luni, tocmai din cauza neintelegerilor profesionale.

In toata activitatea mea de 27 de ani in slujba cetatenilor am pus intotdeauna pe primul plan respectarea legii si nu am tolerat niciodata abuzuri ale autoritatilor”.

Viorel Stefu