Am adus paralela 45 în fața Gării, să vedem ce facem cu Polul Nord

La SECUREI ! ( PAMFLET)

AȘA CEVA, nu s-a întâmplat!

Preocupări majore pentru primarul Constantin Toma după succesul înregistrat zilele trecute. A prins paralela 45 și a plantat-o în fața Gării să-i facă în ciudă lui Caragiale. Nu va mai vorbi nimeni de cârciuma celebrului pamfletar, ci va vorbi, peste mii de ani, de paralela lui Toma. Pe locomotiva priponită cu aceeași bucurie în fața Gării nu pune mare bază. Când nu vor mai fi bani la casierie o va duce la fier vechi, deci reprezintă doar o investiție. Ce va face însă cu Polul Nord? Ăsta îi dă frisoane, pentru că a distrus sistemul de încălzire al orașului și va fi frig. Așa este iarna venită de la Pol. Noroc că suntem mai aproape de cel nordic pentru că celălalt e și mai friguros, după cum ne spun savanții.

”Dacă am fi fost la jumătatea distanței dintre paralela 45 și Ecuator lucrurile ar fi stat mult mai bine, dar unde să mai găsești meseriași în ziua de azi. Dacă nu se repezea ăsta să aducă repede paralela 45 poate ar fi fost o soluție să ajungă măcar la 60 sau de ce nu pe la 80 de grade, ca alcoolul cel bun”, ar fi gândit Toma în mintea sa, ne spun surse din Palatul Comunal, care ar fi asistat la meditația primarului.

”Cu Polul Nord avem o problemă, trebuie neapărat redefinit. Dacă îl întindem pe partea cealaltă a globului și mai tragem un pic de el, l-am putea duce mai către Ecuator să se mai încălzească. Să nu mai vină așa friguros”, ar fi spus Toma la Palat, după cum ne informează sursele noastre.

Dispozițiile au fost date, s-a constituit un fond de cheltuieli și o echipă de meșteri mari a fost desemnată să facă isprava. Până atunci așteptăm să vedem ce mai pică.