În sfârșit, liberalii buzoieni au și ei un lider

Gabriel Avramescu este noul lider interimar al P.N.L. Buzău, după mai multe runde de negocieri între rămășițele fostei structuri județene și conducerea centrală a partidului. Fost prefect al județului Galați, Gabriel Avramescu, a așteptat momentul destituirii din funcție pentru a semna carnetul de partid. Spre seară, a trecut la atac, și a dat semnalul convenit cu Ludovic Orban. Știrea a dat-o pe Facebook, lăsând fără drept de replică pe cei care se așteptau încă la un alt rezultat.

Cine este Gabriel Avramescu și de unde a apărut el?

Noul prefect s-a născut în Buzău și este jurist. A lucrat ca funcționar la Ministerul Integrării Europene și la Ministerul de Interne, fiind cooptat în organigrama Prefecturii Buzău. La Galați  a ajuns pentru prima dată în 2013, când a fost numit într-o funcție de conducere la Direcția Generală a Finanțelor Publice.

Gabriel Ioan Avrămescu, protagonist al mai multor scandaluri politice în ultimii ani

Gabriel Ioan Avrămescu a fost, în ultimii ani, în centrul mai multor scandaluri de presă, cel mai notoriu fiind acela în care, la alegerile din 2012, a figurat pe lista corespondenților cotidianului PUTEREA acreditați de BEJ Buzău, în același timp fiind și în echipa de campanie a candidatului PNL Cristinel Bîgiu, ulterior condamnat la închisoare pentru mită și alte infracțiuni de corupție” scria expressud-est.ro la investirea în funcția de prefect, în decembrie 2019 . 

Ce mesaj a transmis noul lider liberal:

Mă întorc #acasă determinat să construiesc o politică europeană, transparentă și deschisă pentru toți buzoienii! Cu o deosebită onoare, am acceptat să ocup, de astăzi, funcția de Președinte interimar al PNL Buzău, o funcție pe care o voi trata cu aceeași responsabilitate precum am tratat-o și pe cea de Prefect al Județului Galați. Am ales să accept provocarea politică, în detrimentul celei administrative, întrucât consider că datoria mea ca buzoian este să mă implic în viața politică a județului meu natal. Mă întorc #acasă, la #Buzău, cu emoție și bucurie. Le mulțumesc și le transmit recunoștința mea celor care m-au susținut și mi-au transmis mesaje de încredere și încurajare pentru noua funcție de Președinte al #PNLBuzău.De astăzi, PNL Buzău își deschide porțile pentru toți cei care își doresc să revină alături de noi, pentru toți cei care vor să participe la viața politică a județului nostru, pentru toți buzoienii care nu-și mai doresc să „stea la coadă” pentru propriile drepturi.Îmi iau angajamentul în fața buzoienilor că-i voi reprezenta în calitate de membru al partidului de guvernământ cu devotament și cu toată străduința care mă caracterizează. Încrederea acordată de președintele PNL, Ludovic Orban, premierul României, mă determină să îmi asum cu tot discernământul reconstrucția filialei PNL Buzău, iar principalul meu obiectiv este recâștigarea încrederii buzoienilor în clasa politică locală. În ciuda timpului scurt pe care îl mai avem la dispoziție, eu și echipa mea suntem gata să pregătim campania electorală pentru alegerile parlamentare, o campanie care înainte de toate, va fi despre soluțiile la adevăratele nevoi ale locuitorilor Buzăului. În curand, voi prezenta public lista de candidați PNL pentru Camera Deputaților și Senatul României, oameni capabili să vă reprezinte, dragi buzoieni, așa cum meritați!Sunt buzoian, iubesc Buzăul, cred în buzoieni și în puterea noastră de a aduce schimbarea în bine.#LaBuzăuAcasă#președintePNLBuzău#PNLBuzău