Doctoranzii lui Baranga

Văd în jurul meu numai capacități ce populează instituțiile de stat. Fiecare își are povestea lui. Au plecat de jos , dar au ajuns oameni mari. Au lăsat ”șmangleala”, cămătăria și tarabele din Gorbaciov, și-au cumpărat diplome care mai de care mai sofisticate și s-au făcut bugetari pe salarii uriașe. Bașca ce mai pică din mica ciupeală. Mă uit la ei și mă mir cum de le-a crescut creier peste noapte de au devenit așa de docți. Nu am găsit o explicație științifică, secretul stă în hârtii.

În urmă cu vreo 10 ani un mare interlop din oraș își dădea masteratul la o facultate de stat. Nu terminase liceul și cred că nici clasele obligatorii, dar era la master. L-a luat cu ”magna cum laude” și probabil este profesor universitar la vreo privată din șoproanele din Zona Industrială sau chiar la Capitală, că nu l-am mai văzut și nici nu s-a remarcat încă. Mai este unul la fel de apreciat de profesorii universitari. Erau așa de impresionați, mi-a spus el, că bieții profesori nu mai văzuse în toată cariera lor așa somitate. S-a lăsat de comerț și a ajuns director într-o mare instituție publică. Probabil acum e și conducător de doctorate. Și sunt mulți!

Care este secretul lor?

BARANGA!

Când și când, apare în presă câte un mare director descoperit cu diplomă falsă. Se lasă cu puțin scandal își dă omul demisia și gata. Subiectul s-a isprăvit. Spunem că ne-am făcut curățenie în ogradă și răul a fost stârpit de la rădăcină. Este o mare rușine să ajungi director fără diplomă de bacalaureat. Cum a ajuns individul acolo, cine l-a girat, cine l-a învățat ce să facă, cum să facă să fenteze un sistem corupt nu interesează pe nimeni. A picat în plasă, a fost eliminat. Și atât.

Cazul Baranga pare mai deosebit decât toate. Ăsta a fost prins cu diploma falsă, dar nu s-a lăsat. S-a judecat, a pierdut și tot nu s-a lăsat. A ajuns profesor universitar, după ce i-au fost anulate toate hârtiile și drept recompensă i s-a dat dreptul să fie și conducător de doctorat.

Ăsta da tupeu!

În concluzie, pe lângă bani și poartă de intrare în sistemul corupt, îți mai trebuie ceva: Și anume un tupeu fenomenal, pe care doar oamenii cu mintea plecată îl pot avea.

Să mai vorbim despre doctoranzii lui Baranga? La ce bun? Îi vedem peste tot. Unul mai înfoiat ca altul, coborând din mașini scumpe în fața instituțiilor pe care le conduc. Sunt ai noștri și ne mândrim cu ei. Doctoranzii noștri, oameni mari, oameni deștepți, oameni rari!

Cazul Baranga: Să nu murim proști!

Dosarul deschis de Parchetul General pe numele lui Laurentiu Baranga, inaltul oficial al statului roman acuzat ca si-a falsificat diploma de bacalaureat, pune in lumina mai multe informatii socante, arata Pressone.

Potrivit sursei citate, Baranga nu numai ca nu a absolvit un liceu, dar nu a ocupat niciodata functia de director adjunct la ORNISS, institutia care ii certifica pe civili si militari pentru a avea acces si gestiona secretele statului. In schimb, la exact un an dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a anulat diploma de bacalaureat, Laurentiu Baranga a ajuns in varful ierarhiei universitare devenind profesor universitar la Universitatea “Valahia” din Targoviste si conducator de doctorate la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) din Bucuresti, ambele universitati de stat.

Potrivit Pressone, la un an dupa ce Curtea de Apel a anulat toate diplomele detinute de Laurentiu Baranga, inclusiv foile matricole aferente acestora, fostul sef de la “Spalarea Banilor” devenea conducator de doctorate la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV).

Desi avea toate actele universitare anulate in mod definitiv, arata sursa citata, Laurentiu Baranga si-a depus dosarul de abilitare pentru a deveni indrumator de doctorate la universitatea condusa de fostul ministru al Educatiei Sorin Cimpeanu.

Sustinerea publica a tezei de abilitare cu titlul “Managementul si responsabilitatea sociala in unitatile agricole” a avut loc in aprilie 2017.

Dupa ce dosarul lui a fost verificat de CNATDCU, in septembrie 2017, ministrul Educatiei Liviu Pop semna ordinul prin care Laurentiu Baranga primea dreptul de a conduce doctorate la USAMV in domeniul “Inginerie si management in agricultura si dezvoltare rurala”.

Sorin Cimpeanu, rectorul USAMV – care este si presedintele Consiliului National al Rectorilor – a declarat pentru Pressone ca “raporturile de colaborare” cu Baranga s-au incheiat la 30 septembrie in urma unei instiintari a Politiei. Universitatea, a mai aratat Cimpeanu, s-a constituit parte civila in proces.

La trei luni dupa ce a obtinut abilitarea de a conduce doctorate la USAMV si cu doua luni inainte ca aceasta sa ii fie validata de CNATDCU, conf. dr. Laurentiu Baranga a candidat pentru un post de profesor universitar la Universitatea “Valahia” din Targoviste.

Se intampla in iulie 2017.

Concursul a fost o formalitate: Baranga a fost declarat admis si a obtinut titlul de profesor universitar, cel mai inalt grad didactic din ierarhia academica.

Materiile pe care acesta s-a titularizat la Facultatea de Stiinte si Inginerie – Alexandria din cadrul Universitatii “Valahia” sunt “Managementul resurselor umane”, “Management strategic”, “Managementul firmei” si “Antreprenoriat si gestiunea afacerilor”.

Primul document obligatoriu din dosarul depus de Baranga inainte de sustinerea concursului a fost o cerere de inscriere, care includea si o declaratie pe propria raspundere “privind veridicitatea informatiilor prezentate in dosar”.

Laurentiu Baranga era deja angajatul Universitatii “Valahia” din Targoviste cand a devenit profesor, in iulie 2019, mai arata Pressone.ro.