* + 55

BULETIN INFORMATIV

17.10.2020

Astăzi, 17 octombrie 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

➢ Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 3242;

➢ Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 2669;

➢ Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 111;

➢ Număr persoane în carantină la domiciliu:704;

➢ Număr persoane aflate în izolare la domiciliu:336.

➢ Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în  județul Buzău au mai fost confirmate 55 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2 (4 pacienti au fost testati si diagnosticati in laboratoare private de analize). Pacienții au vârste cuprinse între 12 și 82 de ani.

• 32 dintre noile cazuri de îmbolnăvire cu noul Coronavirus au fost înregistrate la Spitalul de Psihiatrie și pentru Masuri de Siguranța Sapoca- Secția exterioara Ojasca. Dintre acestea, 29 cazuri s-au intregistrat in rândul pacienților și 3 in rândul personalului.

➢ Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

______________________________________________

  • Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor derulate în această perioadă este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.
  • Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Cancelaria Prefectului