La Securei! Cum se mai împarte cașcavalul la Buzău

Au trecut alegerile și cei ”întorși acasă” din Parlament sau de pe alte plaiuri au început să împartă roata de cașcaval și titlurile de noblețe. După modelul lui Liviu Dragnea, adoptat cu mici îmbunătățiri, titlurile nobiliare au fost rânduite pe căprării.

”Drag Prieten”– este titlul cel mai valoros, care asigură imunitate absolută în fața oricui. Titularul este un fel de apendice al micului dictator. Taie și spânzură prin urbe după voia sa.

Bun Camarad”- este al doilea pe scara ierarhică a titlurilor nobiliare buzoiene. Acesta se acordă celor care vor dregătorii.

Și unul și altul sunt foarte valoroase, dar împreună sunt neprețuite. E bătaie mare pe ele, spun sursele noastre și câteva s-au dat deja în orb, încă din campanie.

”Dragul Nostru”– este al treilea titlu nobiliar. Nu dă nici imunitate și nici dregătorii, dar e util pentru situații complicate. O licitație, o recomandare, o sclipire. Sunt mai puțin valoroase, dar nu se știe niciodată când ai nevoie de o ușă deschisă.

”Iubitul Nostru”– este al patrulea titlu nobiliar, care se acordă celor care au deja dregătorii și vor să-și păstreze scaunul.

Felia de cașcaval se dă odată cu titlul nobiliar în cadrul unei ceremonii în care și împărțitorul și candidatul jură pe biblie că totul va fi ținut la secret. Așa de secret, că am aflat și noi. Ne întrebăm și noi așa retoric, nu că ne-ar interesa: Ce se întâmplă cu cei de altă religie? Cum se săvârșește procedura de înnobilare?

Știm noi ceva, dar încă nu s-a confirmat!

P.S. Textul fără poza de rigoare nu face doi bani. Venim și cu ea!

P.S. la P.S. Textul este un pamflet! Cum să se întâmple așa ceva?