Barack Obama: Violențele de la Capitoliu, declanșate de un președinte în exercițiu, „sunt o rușine pentru națiune, dar nu o surpriză”

Fostul președinte Barack Obama a spus despre violențele de miercuri de la Washington că „au fost provocate de un președinte în exercițiu”, iar istoria ne va reaminti această „rușine și dezonoare” pentru națiunea americană.

„Istoria își va aminti pe bună dreptate violențele de astăzi de la Capitoliu, declanșată de un președinte în exercițiu care a continuat să mintă fără temei în legătură cu rezultatul unor alegeri legitime, ca de un moment de mare dezonoare și rușine pentru națiunea noastră. Dar ne-am amăgi dacă le-am trata ca pe o surpriză totală”, a spus Obama, potrivit CNN.

„De două luni, un partid politic şi ecosistemul media care îl însoţeşte au fost de prea multe ori reticenţi în a le spune susţinătorilor săi adevărul, şi anume că nu au fost alegeri extrem de strânse şi că preşedintele ales (Joe) Biden va fi învestit la 20 ianuarie”, scrie Obama în declarația transmisă public.

https://www.realitatea.net/