Cioloș nu îl vrea prefect pe Răzvan Moraru

Biroul Național al partidului PLUS, condus de Dacian Cioloș, și-a numit prefecții la Tulcea și Vaslui. Pentru Harghita nu a găsit niciun cetățean român apt să reprezinte interesele Guvernului în acest județ, iar la București locul este ocupat de Traian Berbeceanu și e deranj mare. La Buzău, Răzvan Moraru nu este pe placul conducerii centrale, din anumite motive, astfel că validarea propunerii a fost amânată. Se spune că va fi adusă o persoană din exterior, cu experiență, care să reorganizeze partidul.

Tulcea, prefect – Ștefan Bicov
Este avocat definitiv cu dreptul de a pune concluzii la toate parchetele și instanțele de judecată, inclusiv la Înalta Curte de Casație si Justiție și la Curtea Constituțională. Este membru al Baroului Tulcea din 2010 și profesează în cadrul propriului său cabinet de avocatură din 2013. Este membru PLUS din 2019 și a devenit președinte al Comisiei Județene de Integritate și Arbitraj din cadrul PLUS – Filiala Tulcea începând din 2020.

Vaslui, prefect – Marcel Lăudatu
Este licențiat în istorie și fizică-chimie, fiind absolvent al unui master de Studii Europene – Afaceri Europene în cadrul Universității „Gheorghe Asachi” din Iași. Din 2014 este administrator în cadrul Asociației GALILEI.RO, un ONG care desfășoară proiecte educaţionale în colaborare cu unităţi şcolare, alături de alte organizaţii neguvernamentale specializate în educaţie. În perioada 2005-2017, a fost administrator în cadrul societății S.C. Eurozed SRL, asigurând consultanță informatică pentru farmaciile aflate în relaţii contractuale cu CJAS Vaslui. Este președintele filialei PLUS Vaslui.