Comisia Europeană a decis ca energia nucleară și gazele naturale să fie acceptate în tranziția spre economia verde

„Comisia Europeană a decis miercuri ca energia nucleară și gazele naturale să fie acceptate în tranziția spre economia verde, potrivit unui comunicat de presă al executivului european. Decizia Comisiei reprezintă o victorie majoră pentru țări ca România și Franța, care au susținut puternic energia nucleară, în timp ce state precum Germania ori Spania s-au opus. România și Franța, alături de alte state, au susținut că UE nu poate face trecerea la o economie verde bazându-se doar pe energia provenită din surse regenerabile, pentru că acest proces ar fi adus prejudicii enorme economiilor naționale prin creșterea costurilor de producție.”

Știrea, lansată în spațiul public de Ana Birchall, a stârnit vii controverse, atrăgând comentarii atât de la profesioniști în materie, persoane responsabile, dar și de la poeți visători, care cred că o fabrică de aluminiu sau o centrală termică de scară de bloc chiar poate fi alimentată cu energie verde dată de panourile solare sau de eoliene, oricât de numeroase ar fi ele. O parte dintre aceștia cred că energia nucleară ar fi foarte periculoasă și dau exemplul Fukushima din 2011, în timp ce alții care consideră că și mersul cu bicicleta este periculos dacă nu ești atent, apreciază că energia nucleară ar putea fi o sursă de energie verde a viitorului.

Se pare că la baza acestei decizii au stat și eforturile depuse de Ana Birchall, reprezentant special pentru Proiecte Strategice și Relații Internaționale, care într-o intervenție pe pagina sa de socializare ne-a comunicat ceva:

” Tocmai de aceea sunt și eforturile în care mă implic și eu, chiar dacă nu pot comunica atât de mult. Cei de bună credință înțeleg printre rânduri aceste eforturi”, a declarat Ana Birchall, răspunzând unui comentariu pe marginea acestei teme.