Dumitru Dobrică a scăpat de necaz și se întoarce în politica mare

Cel mai mare om de afaceri din Buzău și cel mai iscusit politician de pe Valea Buzăului se poate întoarce în politica mare, după ce a scăpat de cea mai mare supărare a vieții sale. A fost interceptat într-o discuție amicală și prins într-un dosar penal, care i-a pus capăt carierei politice. Dosarul a fost mult mai greu pentru politicianul buzoian, pentru că în concasorul justiției era prins fără vină și copilul său. Se pare că justiția a făcut dreptate și Dumitru Dobrică, marele politician buzoian, a scăpat obraz curat. Și asta după ce Valeriu Zgonea, cel căruia se bănuia că i-ar fi dat oarece foloase, a fost achitat de Curtea de Apel București. Dacă Valeriu Zgonea n-a primit nimic e musai că nici Dumitru Dobrică n-a dat nimic, astfel încât, dosarul aflat pe rolul Tribunalului Buzău se va închide ca și cel de la Curtea de Apel București, ”fapta nu există”.

Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat definitiv vineri pe fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, într-un dosar în care fusese acuzat de DNA că a intervenit pentru numirea fiicei unui consilier judeţean în Buzău într-o importantă funcţie publică.
Iniţial, instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti – îl condamnase, în februarie 2020, pe Valeriu Zgonea la trei ani de închisoare cu executare, însă Curtea de Apel Bucureşti i-a admis vineri apelul şi a dispus achitarea lui, decizia fiind definitivă.
Motivul invocat de Curtea de Apel este că fapta nu există, potrivit art.16 alin.1 lit.a din Codul de procedură penală.
În consecinţă, instanţa de apel a anulat şi dispoziţiile primei instanţe privind confiscarea sumei 62.143 lei.”

sursa: hotnews.ro