Contra-editorial! Orgoliul judecătorului Florescu

Când scrie maestrul Gigi Manole nu poți să dormi în papuci. Execuți sau iei atitudine, după cum te duce mintea sau te țin brăcinarii. Maestrul Gigi Manole îl atacă dur pe fostul președinte al Tribunalului Buzău, Constantin Florescu și nu e drept. Nu cred că a vorbit vreodată Gigi cu magistratul. Nici când era magistrat activ și nici după. Eu am vorbit cu domnia-sa. Și înainte și după. Și am vorbit mult! Din cunoștințele mele, domnul Constantin Florescu, nu a făcut o plângere penală împotriva edilului. Și spun asta, pentru că într-un moment tensionat al vieții sale mi-a relatat anumite chestiuni. Nu s-a plâns, pentru că magistratul este un om puternic, dar mi-a spus. Sunt anumite praguri pe care oamenii deosebiți nu le pot trece, chiar dacă se merită să faci rău. Nu a făcut-o, și au trecut ani. Mulți ani. Chiar am avut o discuție cu un apropiat al primarului. I-am spus atunci, dar individul, probabil că nu i-a comunicat primarului de frică să nu-și piardă privilegiile. Constantin Florescu s-a eliberat către mine ca să spun! Au mai fost magistrați și nu numai, care s-au eliberat de unele informații pentru a le face publice. Eu mi-am făcut datoria de jurnalist. Ce a fost de publicat, am publicat, ce nu, am dat-o mai departe elegant. Cazul domnului Florescu a fost mult mai delicat pentru că erau trei prieteni buni. În cazul Florescu așa cum îl cunoaștem noi, Toma a greșit! Eu am comunicat, am dat soluția, dar cel care trebuia să informeze a luat cașcavalul de altundeva și a tăcut. Așa că în acest caz Toma a fost sabotat. Cum poți să calci în picioare o prietenie veche de peste 30 de ani după bârfele unui ingrat? Numai că parvenitul a jucat tare, și văd că mai joacă.

Constantin Florescu este un om puternic și își asumă ceea ce face, el nu face anonime. Este un bun jurist, dar mai ales este un om de onoare! Speța de față, plângerea penală făcută împotriva edilului, o putem atribui unor turnători de profesie, gen barmani, instruiți încă din copilărie să toarne tot ce aud la mesenii pe care îi servea. Cel mai cunoscut de la noi din Buzău, este Laurențiu Dobrică, cel care l-a turnat pe ”Vladimir” Zgonea la D.N.A.

Parol, Maestre, dar eu nu-l văd pe magistratul Florescu în rol de turnător anonim. Și împotriva cui? A celui mai iubit prieten al său, așa cum mi-a declarat mie.

În concluzie: Erau trei prieteni buni cândva, și vreme de peste 30 de ani nimeni nu a intervenit în prietenia lor. S-a ivit un parvenit cu ceva și a căutat ca această prietenie să nu mai existe. Se pare că a reușit și încă nu a fost dibuit. Eu îl știu de multă vreme, dar se pare că și mie mi-a restricționat accesul atât către edil, cât și la șefa de la Compania de Apă. Mâine îi fac public numele lui!