Adrian Mocanu echilibrează scena politică locală

Cu sau fără înțelegeri la nivel național, privind împărțirea primăriilor și consiliilor județene, în funcție de un anumit algoritm politic, la Buzău, Adrian Mocanu a corectat o tendință primejdioasă pentru democrație, și anume o dictatură politică a unui singur partid. Puterea corupe și mai mult dă frâu liber aroganței și abuzurilor celor care se află la cârma unor instituții, fie ele primării sau consilii județene, dar mai mult, a celor aflați la conducerea unor instituții care ascultă doar de partidul aflat la putere.

Primele reacții ale apariției liderului P.N.L. Buzău pe scena politică locală în fruntea unui partid important a fost atitudinea primarului Constantin Toma care s-a răzgândit și a primit presa la ședințele CLM Buzău de la Palat. Este un gest mic, am putea spune, dar foarte important pentru democrație. Primarul și-a dat seama că Palatul Comunal nu este prăvălia sa, iar la conducerea P.N.L. Buzău nu mai este o marionetă. Cu Adrian Mocanu nu te joci atunci când se încalcă drepturile fundamentale într-un stat de drept.

Plecând de la acest mic amănunt, dar foarte important, putem spune că în Buzău a revenit democrația și primarul Constantin Toma se teme. Se teme că Adrian Mocanu îl va lăsa fără serviciu, chiar dacă este la vârsta pensionării. Nu cred că Adrian Mocanu va candida la Primăria Buzău, dar candidații săi, ai P.N.L. Buzău, și nu sunt puțini, care au aderat la acest partid, îl pot lăsa pe Toma fără viitorul mandat din primul tur de scrutin. De ce spun asta? Pentru că sunt oameni de afaceri mult mai importanți decât Constantin Toma, care vor să se sacrifice pentru ca acest primar să nu mai încurce lucrurile prin oraș. Și sunt foarte mulți! Sunt tineri, precum Marius Ichim, care vor să trăiască liberi, într-un oraș liber, fără să fie siliți să trăiască măsuri dure, de tip comunist sau să fie mințiți în față de un primar arogant. Viziunile sale despre un oraș prosper, în care să vină atrași ca de un magnet vizitatori și investitori se limitează la parcări scumpe de peste 10.000 lei pe an, un oraș blocat de lucrări scumpe și inutile, executate în bătaie de joc de muncitori aduși pe filiera unui viceprimar și a șefilor de la AJOFM pe comisioane mari, fară nicio calificare, de firme obscure și bani sifonați. Se văd de departe aceste lucruri și oamenii cu bun simț și puțină carte le cunosc.

Aici intervine Adrian Mocanu, liderul P.N.L. Buzău. Nu-i place nedreptatea, nu-i place jaful și mai mult nu-i place să vadă oamenii umiliți. Se pare că tinerii și-au pus speranța în el și vor ieși la vot. Nu știu cu cine se tot sondează Toma, primarul Buzăului, de spune că are 80 la sută din voturi față de contracandidatul său, dar în mod cert, dacă Adrian Mocanu va candida sau va desemna un om de afaceri important în Buzău, viitorul său politic este pecetluit.

Cunoscătorii știu că adevărata bătalie politică din acest an se dă la Buzău. În acest an, se dă bătălia finală între doi tineri politicieni. Adrian Mocanu versus Marcel Ciolacu!

Toma nu contează!