Avalanșă de accesări la început de an

Cititorii mei sunt mai informați decât mine

Curios lucru sau cum ar spune franțuzoaica dintre podgorii: Tamșă mare, măi, Ioane! Mii de accesări la site-ul meu la început de an, ca și cum cititorii ar vrea să știe ceva interesant. O dezvăluire senzațională sau pur și simplu sunt preocupați de evoluția vremii la început de an. S-a mai întâmplat când și când, dar niciodată la început de an. De această dată chiar m-a surprins. Este posibil ca un eveniment major să fie în desfășurare și personajele sunt curioase să vadă dacă nu le stau cumva în calea fericirii lor. Ce ar putea stârni curiozitate cititorilor mei, care, așa cum am arătat deja, sunt mai informați decât mine?

 1. De ce s-a pensionat Pantazi? Ar fi prima curiozitate. O știe toată lumea, iar cititorii mei o anticipau cu trei săptămâni înainte ca șeful de la I.P.J. Buzău să se gândească la un astfel de gest.
 2. De ce l-a numit Nicolae Ciucă în fruntea P.N.L. Buzău pe Adrian Mocanu, după fuga lui Avrămescu? E știută, la virgulă, cu documentare din patru surse și una oficială.
 3. De ce nu și-a anunțat demisia prefectul după ce a ieșit din schemă omul care l-a propus? Știu cititorii mei. Nu este o știre pentru ei.
 4. De ce fostul jupân al Buzăului face antrenament de supraviețuire pentru spații închise? E știută și această informație.Nu am ce noutăți să mai aduc.
 5. Cine va fi candidatul P.N.L. pentru alegerile prezidențiale? Știrea e bătută în cuie de doi ani. Cine poate fi decât Mircea Geoană?
 6. Cine va candida la Primăria Buzău din partea P.S.D.? Se știe și acest lucru. În niciun caz actualul!
 7. Cine va candida la Primăria Rm. Sărat? Știu cititorii mei foarte bine și nici nu era greu de ghicit, în condițiile în care Mihai Tudose este șef de campanie la P.S.D.
 8. Cine va candida la Consiliul Județean din partea P.S.D.? Nu interesează pe nimeni, așa că nu-mi fac griji că este un subiect descoperit.
 9. Probleme minore sunt în tagma interlopilor și cred că de aici se așteaptă ceva clarificări, după ce șeful cel mare a cam sucombat. Aici nu se fac alegeri, așa că omul impus este foarte important pentru ei. Vor să știe ce preferințe culinare are, cu ce se îmbracă, unde locuiește sau unde ar vrea să locuiască, ce preferințe are la cocoane, ce vin servește la cina cea de seară, cum vrea leafa, cash sau în alte moduri, ce vacanțe preferă, cum să fie friptura, ciorbă de văcuță sau ciorbă de burtă sau pur și simplu ce număr are la costum sau cât poartă la pantofi. Cam acestea sunt preocupările în această zonă. Nu avem informații utile, așa că nu le dăm.
 10. În zona de afaceri lucrurile stau foarte bine. Românii sunt inventivi. Noile măsuri fiscale nu-i afectează de fel și nici măcar nu au nevoie de consultanți financiari. Se întorc la moda anilor 1990 și totul pare rezolvat. Fără emoții!
 11. Se pare că știrea așteptată de cititorii mei se referă la un eveniment deloc plăcut petrecut într-o mare casă boierească. Subiectul este foarte bun, dar încă nu-l dăm pentru că mai trebuie documentat. Cititorii mei, care sunt mult mai informați ca mine, știu ei ceva, ceva, dar vor să afle mai mult. Puțină răbdare!