Cum și-a luat Mocanu țeapă cu Elena Năstăsoiu

Misterul dezertării Elenei de la AUR, cu 10 minute înainte de expirarea termenului de depunere a candidaturilor, a fost dezlegat. S-au tot făcut speculații și s-au tot rostit cuvinte mari despre caracter, responsabilitate, despre etică, despre interesul național. Ba, chiar se încerca descâlcirea unui plan bine regizat de Adrian Mocanu, care ar fi introdus în partidul AUR un personaj spion. Nici prin P.N.L. și nici prin PSD nu se putea găsi o explicație logică. Justificarea profesoarei era cel puțin suspectă. Spunea că s-a umblat de la Centru la lista de consilieri și gașca domniei-sale a fost omisă de la nominalizare. Numai că, împreună cu ea, au dezertat 18 consilieri locali. Cam câți credea domnia-sa că-i trebuie în viitorul CLM din partea AUR? Se vede limpede că a mințit.

Explicația a fost dată de George Simion, într-un interviu acordat ziaristului Ion Cristoiu. A spus-o fără să-și dea seama și astfel se explică migrația candidaților AUR din partid. George Simion a spus că în AUR candidații la primărie și consiliile locale trebuie să-și plătească cheltuielile de campanie electorală. Aici e buba. Au plecat săracii! Așa se explică faptul că Elena Năstăsoiu a dat bir cu fugiții când a auzit că trebuie să plătească din buzunarul său consumația. Să-și plătească din leafa de profesor zbenguiala electorală.

Adrian Mocanu și-a luat țeapă atunci când a admis ca Năstăsoiu să-i fie adusă drept trofeu în cadrul unei conferințe de presă. S-a bucurat pe moment, numai că cei de la AUR au declarat că o susțin pe Haritinia Crăiță pentru funcția de primar. În acest caz toate voturile din segmentul de mediu se vor duce către Haritinia. Mai mult, mișcarea va absorbi și din voturile pentru Carmen Ichim. Așadar, Adrian Mocanu a făcut o afacere mai mult decât păguboasă și i-a mai afectat și imaginea. Și de parcă nu era de ajuns, a mai adus și un alt refugiat AUR din București să-i fie director de campanie pe cheltuiala lui. Și nici măcar nu a prins și el funcția de prefect.