Toma se plânge că nu are adversar pentru scaunul de primar

Declarațiile, cel puțin ciudate, ale primarului Constantin Toma, făcute la toate posturile naționale TV și locale, au început să irite atât în partidul său, dar și în societate. Analiștii, specializați în astfel de comportamente, spun că Toma suferă de primul și cel mai grav păcat de pe Pământ, mândria. Acesta este și punctul său slab, lăudăroșenia, cea care l-a adus pe Victor Ponta să piardă alegerile prezidențiale. Ultima declarație a primarului, făcută la DIGI 24 și prezentată în presa națională și locală fără comentarii, a fost cea mai gravă. Primarul se lăuda și chiar se văita, că el nu are contracandidat, așa cum reiese dintr-un sondaj de opinie, comandat de P.N.L. Buzău și ajuns întâmplător la cunoștința sa. Toma spunea că al doilea clasat ar avea doar 9% din voturile buzoienilor, în timp ce domnia-sa are deja 74%. Era supărat că nu are adversar de bătălie politică, dar și așa, el va face treabă bună pentru buzoieni.

”Am auzit şi eu din presă şi la Buzău probabil, la Cluj probabil diferenţa este atât de mare dintre locul I şi locul II… La alegerile din 2020, al doilea candidat de la liberali a avut 7% şi eu 78%, iar acum am 74% şi al doilea potenţial candidat a fost cotat cu 9%. Democraţia este democraţie, pe mine mă dezavantajează pentru că aş vrea să fie alegeri cu toată lumea”, a afirmat Constantin Toma, într-un interviu la DIGI 24.

La nivelul P.S.D. se caută o soluție pentru ca Toma să nu mai candideze în acest an și chiar dacă va candida, să nu mai beneficieze de susținerea politică a partidului. Un posibil candidat din partea P.S.D. Buzău ar putea fi chiar președintele P.S.D. Buzău, Lucian Romașcanu sau secretarul-general al partidului Romeo Lungu. Și asta pentru că Toma a păcătuit. Cu mândria!

Ceilalți, aliați sau opozanți, caută profilul unui candidat care să-l învingă în alegeri pe Constantin Toma. La P.N.L. Buzău sunt două soluții. Prima, în cazul în care Toma scapă de sancțiunea partidului și va fi nominalizat, în persoana unui mare om de afaceri care nu suferă de boala primarului și anume mândria. A doua soluție este aceea în care actualul primar va fi izgonit din partid și va cadida independent. Este vorba despre un politician tânăr, care îl poate învinge foarte ușor pe Constantin Toma, fiind ajutat de toate forțele politice, dar și de societatea civilă și cetățeni.

Cum spunea Victor Ponta: mănânc popcorn și beau băuturi răcoritoare, așa spune Toma acum, că nu are contracandidat. Să vedem!