Un bob zăbavă

Interviul dat de premierul Marcel Ciolacu, ziaristului Ion Cristoiu, a reprezentat cel mai mare eveniment politic al anului. S-a pregătit și unul și altul pentru o confruntare pe viață și pe moarte în care premierul urma să capete dezlegare după ce și-a dat examenul de capacitate politică, iar Cristoiu să-și reafirme statutul de mare dezgolitor de caractere politice. N-a învins nici unul nici altul la masa adevărului. Ciolacu l-a aburit pe ziarist cu toată faima sa, iar Cristoiu s-a împiedicat în concluzii pripite.

Premierul a fost probabil foarte satisfăcut de declarațiile făcute în direct, necenzurate de echipa de consilieri, care a zgâlțâit din temelii întrega scenă politică. Cristoiu a fost și el foarte mulțumit de sine și chiar s-a felicitat pe site-ul său, că a stors de la premier o știre senzațională: Premierul joacă cu demisia pe masă!

Interesați de prestația celor doi au fost și americanii și nemții și englezii, dar și rușii care văd în vocea marelui jurnalist un cântec de dor.

Interviul a fost prea puțin mediatizat în presă. Și asta nu pentru că nu ar fi fost interesant, ci pentru că marele om de presă, Ion Cristoiu, nu mai încetează în a jigni presa din România, ca și când numai domnia-sa a văzut găina cum face puii vii. Mai sunt și alții la fel de iscoditori!

Ce a spus de fapt premierul? A declarat că va face reforme. Multe și bune pentru România, dar nu vor ăștia. Cum s-ar spune: Un bob zăbavă!