Războiul Troiei sub Cetatea Buzăului

Ce înseamnă să fii ziarist bătrân, să-ți pui întrebări și să mergi pe teren să vezi cu ochii tăi, să te dumirești de ce se întâmplă ce se întâmplă. Să încerci să-ți explici ce l-a apucat pe ăla mic așa de odată de își iese din pepeni, de răstoarnă masa și carafa de vin peste meseni. Am văzut astăzi explicația unui comportament nu tocmai normal al unui lider politic care a sărit la gâtul puterii să-și facă dreptate cu praștia lui. Am văzut cu ochii mei, exact ca într-o poveste. Elena în cetatea lui Paris!

Doar pentru cunoscători!

Ce spune povestea:

Povestea de dragoste dintre Paris si Elena din Troia este descrisa cu detalii in “Iliada” lui Homer. Elena din Troia era maritata cu Menelaus, regele Spartei, iar Paris era fiul regelui Priam din Troia. Cei doi se indragostesc, iar tanarul chipes o rapeste. Legenda spune ca iubirea celor doi a fost motivul pentru care a inceput Razboiul Troian. Cum au aflat de rapirea Elenei de catre Paris, grecii au pornit un mare razboi impotriva Troiei. Agamemnon, puternicul rege din Micene si fratele lui Menelaos, porneste in fruntea armatei aheilor pentru a o aduce pe Elena inapoi si a apara onoarea familiei. Grecii doreau sa il pedepseasca pe Paris, fiul regelui acestei cetati si voiau sa o recupereze pe Elena, regina Spartei. A fost o lupta puternica si de durata, iar Troia a fost distrusa. Se pare ca iubirea dintre Paris si Elena a dat nastere unui razboi care a distrus o civilizatie. Pare a fi o poveste de dragoste interzisa.

sursa: #bibliotecacostachenegruzzi, #BMB

Până una-alta, în povestea noastră, grecii l-au luat ostatic pe Elvis, iar Paris se cam ascunde după palmieri. Agamemnon duce bătălia la porțile Troiei în timp ce curtenii se tăvălesc de râs.

revenim!