Domnule Prefect, lăsați jocul de imagine, că situația e gravă

Prefectul Buzăului este foarte supărat pe mine. Nu l-am lăudat niciodată pentru că nu am găsit nimic de lăudat, chiar dacă domnia sa chiar se străduiește să-și facă meseria. Probabil mă și urăște, că sunt ”GICĂ contra” la faptele sale deosebite în actul de guvernare. Are dreptate după părerea domniei-sale, dar după părerea mea prefectul încă nu a intrat în mandat. Am vorbit astăzi cu domnul prefect. E mult mai răsărit decât toți prefecții pe care i-a avut Buzăul. Probabil că este cel mai deștept prefect pe care l-au avut buzoienii. Are însă un cusur! L-am surprins din prima, fără prea multe tatonări. Nu are vigoarea prefectului! A omului care conduce în teritoriu instituțiile publice.

În aceste vremuri, destul de tulburi, șefii de la instituțiile publice ale statului stau cu ochii pe prefect. Nu-i deranjează, își fac de cap așa cum și-au făcut întotdeauna. Numai că acum, după stresul provocat de pandemie, de război și criză, oamenii sunt timorați. Își pun speranța în prefect, pentru că la nivelul instituțiilor statului corupția, nesimțirea și ipocrizia au ajuns la cote de necontrolat.

Ce face prefectul?

Mai nimic, după părerea mea. Nu mișcă nimic prin instituțiile statului. Șefii își fac de cap, iar buzoienii sunt disperați. Câteva clipe petrecute cu prefectul le-am petrecut degeaba. Nu l-am văzut nici afectat și nici măcar curios să afle din teritoriu ce se întâmplă cu un anumit caz. Nu a pus mâna pe telefon să afle relații de la cei care sunt plătiți cu salarii imense de la stat să afle o anumită situație. Dă din cap așa ca un om ”cumsecade”. Să crezi că e băiat bun. Așa, că să te ferească Dumnezeu să ajungi cu jalba în băț la Prefect. Mai bine te descurci singur!