Vizita premierului la Buzău, trecută sub tăcere de presa locală

Este a doua vizită a premierului în județul Buzău, la care presa locală nu a catadicsit să scrie nimic, chiar dacă a ținut o conferință de presă. A fost la Rm. Sărat, acolo unde a vizitat spitalul municipal. Doar ziariștii de la ziare.com au dat o știre, în rest nimeni nu a relatat nimic.

De ce se întâmplă așa ceva?

La prima vizită în județ, premierul a ținut o conferință de presă la un hotel. În sala mică, înghesuiți și transpirați erau toți ziariștii din presa națională și locală. După declarații și răspunsuri la întrebări toată lumea a plecat acasă, dar de Ciolacu au uitat. Pe național s-a făcut mare dezbatere pe subiectul privind rachetele, pe local nimeni n-a scris nimic. De ce oare?

Probabil suntem în fața unei campanii electorale inteligente. Cum este sistemul implementat de primar la Buzău. La prima vedere pare un sabotaj la adresa șoferilor pentru că sistemul mai mult încurcă. Analizând mai atent îți dai seama de inteligența sistemului. Blocat în trafic cu orele, ai ocazia să-ți verifici mesajele. Poți suna un prieten. Ai ocazia să verifici dacă îți fierbe motorul sau chiar să verifici dacă îți funcționează toate ceasurile de la bord. Îți poți testa prietenii, dacă te așteaptă la o întâlnire sau poți găsi o rețetă de cozonac pe telefon fără să se uite colegii la tine, și de ce nu, îți poți face în siguranță un cont fals pe facebook. Aici stă inteligența sistemului de monitorizare inteligentă a traficului.

Așa să fie și cu această campanie electorală?

Eu nu cred că este normal ca presa să fie ocolită într-o campanie electorală. Nu cred că este normal să nu existe dezbatere electorală, dezvăluiri, întrebări și răspunsuri despre candidați, așa cum nu este normal să patrulăm pe străzi și să ne lăudăm cu edificii moderne în timp ce oamenii mor de foame în case sau aleg drumul străinătății, iar bătrânii sunt goniți din azile. La fel cum nu cred că este normal să acoperim fenomenul drogurilor, a copiilor uciși de interlopi și a ziariștilor amenințați cu moartea de copiii unor securiști. Nu cred că românii au nevoie acum de astfel de campanii electorale inteligente, acum când este din ce în ce mai greu. Poate că premierul își va da seama la timp că este în eroare sau că este sabotat de consilierii săi.