Simona Săvulescu intervine: Acțiuni defăimătoare împotriva Companiei de Apă Buzău

Dragi buzoieni,

A apărut în spațiul public o campanie de strângere de semnături, bazată pe informații mincinoase și periculoase, în legătură cu tarifele Companiei de apă Buzău. Se afirmă chiar și de către persoane cu rang politic înalt că tarifele practicate de CAB sunt cele mai mari din țară. ESTE O MINCIUNĂ!

Sunt persoanele care v-au spus acum 2-3 ani că “știu din surse oficiale sigure că, Compania de apă Buzău a pierdut finanțarea nerambursabilă” pentru proiectul de peste 350 milioane de euro pentru investiții în sistemele de apă și canalizare în întregul județ Buzău. Așa cum vedeți, lucrările în tot județul, inclusiv în municipiul Buzău, sunt în toi și merg foarte bine.

Credem că, de fapt, chiar asta urmăresc aceste persoane iresponsabile, să creeze o atmosfera negativă, pe care finanțatorii UE și BERD să o considere riscantă și în consecință, județul Buzău chiar să piardă această finanțare uriașă!

Credem că liderii partidelor care se află în ultima vreme în spatele campaniilor defăimătoare pe tot felul de subiecte ar trebui să dea dovadă de responsabilitate și să se informeze la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice cu privire la mecanismele și mai ales RISCURILE IMPLICATE DE NERESPECTAREA OBLIGAȚIILOR DIN CONTRACTELE DE FINANȚARE NERAMBURSABILĂ .

Iată mai jos care sunt tarifele la zi practicate de companiile de apa din România:

ANRSC.RO

www.anrsc.ro