Un tiriflici

Un om de mare caracter, un mare profesionist, un om de onoare nu s-ar fi băgat la prima strigare într-un conflict mocnit, unde forțe politice uriașe îl puteau sfărâma fără nicio reținere. Este vorba de medicul Cîrstoiu, mare profesor, mare decan, dar fără de caracter. Dacă doctorul ar fi refuzat oferta, sau măcar ar fi conștientizat că primăria Capitalei trebuie condusă de un politician, ar fi dat ocazia propunătorului să se mai gândească puțin la planul lui. S-a aruncat cu capul înainte, ca un amator în ale vieții, și a constatat că politica se face în echipă, cu oameni politici care muncesc mult. Și mai mult, acești oameni politici sunt trecuți prin sita electoratului până ce se califică pentru vreo demnitate politică. Cîrstoiu a zis că el este supremul. Nu a mai văzut lumea asemenea sfințenie de om și îl vor alege toți cu mic cu mare, indiferent de culoarea carnetului de partid sau de starea socială. S-a dovedit că doctorul nu prea are minte. De politician și a ajuns din prima un tiriflici. Nici măcar nu a stat la răgaz în postura de tiriplici, stagiu necesar pentru a fi transformat în tiriflici.

Se și vedea Cătălin Cîrstoiu adulat de Gabriela Firea, luat la braț și plimbat prin lume cu zâmbetul pe buze, când tocmai ce i-a suflat postul de sub nas. Se și vedea mare cuceritor de inimi de alegători la trecerea sa prin metrou sau prin parcul Herestrău. Săracul doctor!

Îl văd acum pe Cristian Popescu Piedone, sigur pe menirea sa pe lume, aceea de a fi primarul Capitalei. A luat startul într-o anumită conjuctură politică și s-a proptit pe picioarele de dinapoi, înverșunat să nu renunțe la cașcaval. A confiscat și partidul mogulului și crede că întreg Bucureștiul face plecăciuni în fața măreției sale. Eu l-am cunoscut pe Piedone într-o situație mult mai pământeană. Adică aproape de glodul de unde s-a ridicat. Era prin Buzău să dea în vileag neputințele primarului Toma. Într-o dubă, cu doi cameramani, care să surprindă golăniile de la Buzău. A sfârșit dând la pace cu primarul și dus a fost. Îl văd acum în aceeași postură de tiriplici. Urmează câteva zile de fazandare și vom auzi de un nou tiriflici.

NR: tiriplici= om politic fără valoare/ tiriflici= un om