Cum i-a suflat Ichim lui Pufu scaunul de primar

”Doamna de Fier” ,așa cum o numește mai nou Claudia Benchescu, deputata de Buzău, pe Carmen Ichim, și-a depus candidatura pentru scaunul de primar la Palatul Comunal. Era înconjurată de o echipă pestriță de activiști de partid, fiecare cu partidul său, un adevărat ghiveci. Unii de la PMP, alții de la USR, de la AUR, PSD și cred că era unul de la UDMR. Singurul liberal veritabil era doctorul Adrian Zoican, care a candidat tura trecută pentru fotoliul de primar din partea PNL. În poză era și senatorul Vlad Pufu, președintele organizației municipale a P.N.L. Buzău, care ar fi trebuit să se înscrie în lupta pentru funcția de primar. De ce nu a candidat el și a lăsat această competiție pe umerii firavi ai doamnei Ichim? A fost politicos? A fost rugat frumos? A primit ordin clar sau oarece amenințări? Sau pur și simplu s-a considerat eclipsat de personalitatea ”Doamnei de Fier”. Sau poate a considerat că este singura care poate înfrunta balaurul fioros de la Palat, care mișcă dalele de granit din Piața Daciei și poluează atmosfera prin oraș.

Înșurubarea ”Doamnei de Fier” în PNL Buzău, prin săgeata otrăvită înfiptă în biroul noului președinte al PNL, pare o operațiune specială dirijată cu mult tact de forțe oculte. De forțe care își permit orice, cel puțin la nivel declarativ. De indivizi obișnuiți cu scenarii și regii demne de lumea a treia. De oameni răi. Aș fi avut altă convingere dacă ”Doamna de Fier” ar fi luat atitudine. Dar se vede treaba că-i place sau face parte dintr-un plan. Nu neapărat de a ajunge primar, ci acela de a prelua puterea absolută la nivel local. Abia acum îl înțeleg pe senatorul Pufu de ce a fugit din partid. De ce a lăsat să-i scape un moment important din viața lui, acela de a candida și el la funcția de primar. Nu-l înțeleg însă de ce face figurație pe lângă cea care până mai ieri îi era dușman.

Curios este faptul că pe ”Doamna de Fier” a început să o încerce grija pentru prafurile ce se ridică în aer. De la dalele care joacă prin Piața Dacia și de la meșterii care trebăluiesc pe aici, nu de la altceva. La fel de curios este faptul că și-a adus aminte doar acum, când s-a suspendat din funcția de comisar-șef peste mediu. Atunci era foarte tăcută și de obicei era plecată la București. O vor vota buzoienii doar să îi scape de prafurile ridicate așa în vânt ori s-au învățat deja cu ele și devin nervoși dacă rămân nepoluați.