Politica mare se face la Buzău

Premierul Marcel Ciolacu a venit astăzi la Buzău, unde a avut o conferință de presă la Hotel Pietroasa, după ce a mers în vizită la Spitalul Județean. Aici se construiește cea mai modernă secție de primire UPU din țară, iar lucrările sunt pe final. Directorul Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, a fost felicitat la scenă deschisă pentru devotamentul și priceperea sa în actul managerial, dar mai ales în identificarea problemelor legislative ce ține în loc dezvoltarea acestui domeniu de activitate. Așa cum am constatat de multă vreme, și aici sunt unele probleme legislative, mai bine zis, goluri legislative, pe care premierul a fost dispus să le asculte și să dispună remedierea lor. Sarcina a fost dată ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, care va fi prezent la inaugurarea noii Secții UPU Buzău, construită sub atenta îndrumare a managerului Claudiu Damian și cu sprijinul total al președintelui Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

În discursul său, primarul Buzăului, Constantin Toma, a ținut să precizeze realizările sale în cele două mandate. Un centru al economiei circulare, cel mai verde oraș din România cu fonduri europene. Un proiect de 90 de hectare de păduri nou înființate pe râul Buzău, pădurea Crâng transformată în cel mai mare Parc din Europa și multe alte proiecte.

A pus accent pe brandul Buzăului, care a bătut Parisul, uitând să menționze un lucru mult mai pragmatic și de înțeles pentru buzoieni, și anume, că a scos Buzăul din noroi, din zona de oraș abandonat în care clanurile își alegeau primarul. A uitat să spună despre securitate și siguranța cetățeanului, lucruri de neînțeles pănă la venirea primarului Constantin Toma în funcție. Premierul l-a corectat și a adus la cunoștința presei adevăratele realizări ale primarului, cele care contează. Învățământul dual, servicii de calitate, transport public către forța de muncă din județ și ceea ce este mai important, o stare de normalitate și civilizație în Buzău.

În discursul său, premierul a fost blând. Vrea o campanie electorală corectă, chiar dacă greșelile făcute la guvernare de unii politicieni i-au adus în administrare o situație financiară grea. L-a apreciat pe Constantin Toma, primarul Buzăului, pentru realizările sale și mai mult, a ținut să precizeze că acesta are viziune de dezvoltare a Buzăului. Și anume aceea de a fi alături de investitori și buzoieni într-o competiție acerbă cu marile orașe din Europa.