Economia circulară, un proiect mult trâmbițat pe toate posturile TV locale și naționale s-a dovedit a fi un proiect mic, implementat la o școală generală, nici măcar la un liceu. Nimeni nu înțelege cum un asemenea proiect poate fi atât de adulat când este în ființă de mulți, foarte mulți ani pe la școlile profesionale, pe la mănăstiri și alte locuri din comunitățile mici de la țară unde chiar este util. Nu intrăm în amănunte, pentru că chiar nu avem ce discuta pe marginea unui asemenea proiect. Proiectul de modernizare a străzilor. Este tot un proiect mic executat cu oameni fără meserie, care au blocat traficul vreme de cinci ani. Orașul arată la fel. Mult mai înghesuit, cu străzi ornamentate cu plastic ca un pom de Crăciun. Trafic inteligent este un proiect mic, foarte mic. A blocat trei intersecții după ce s-au investit sume colosale în semafoare mari și mici de mai multe culori. Același efect, trafic complet blocat. Trotuare moderne, un proiect foarte mic, executat fără noimă de meșteri nemeșteri, care a blocat orașul peste cinci ani. Proiectul Piața Dacia s-a dovedit un proiect mic față de publicitatea făcută. Este rușinos de mic și jenant. Urât și prost executat. Și mai era ceva. Proiectul Bazar. Un proiect mic, jenant, în urma căruia a răsărit o construcție mică, cu o arhitectură urâtă.
La debutul primului mandat, primarul Constantin Toma anunța implementarea primului proiect din cariera sa de primar. A chemat toată presa să vadă minunea. Era un loc de joacă, amenajat pe spațiul verde de lângă un bloc de pe Caraiman. Am fost uimit să văd atunci primul proiect mic cu care se lăuda primarul. Două jucării pe un preș. Am crezut că este o glumă, dar primarul era tare înfoiat. Au urmat alte asemenea proiecte mici până ce i-a venit ideea Iazul Morilor. Un proiect mic și atât de urât încât și roata morii se învârte invers, făurit probabil în ciuda inginerilor și a logicii elementare.
De ce am scris despre asta? Pentru că chiar îmi pasă!
Nu mai vreau un primar cu proiecte mici!
Constantin Boșcodeală, cel mai iubit primar de buzoieni, a implementat proiecte mari. A avut viziune în ceea ce privește încălzirea populației care locuiește la bloc. Gândire ecologică, implementată acum la nivel U.E. A schimbat toată rețeaua mare de alimentare cu apă. A construit cel mai modern cartier de locuințe din oraș, Cartierul Orizont. A construit ștrandul, o locație foarte utilă și apreciată de buzoieni. A construit un patinoar, foarte iubit de copii. Și a administrat, în principiu, Buzăul pentru buzoieni.