Ceremonii militare dedicate Zilei Eroilor în garnizoana Buzău

Ceremonii militare dedicate Zilei Eroilor în garnizoana Buzău

Joi, 2 iunie, Garnizoana Buzău, în parteneriat cu Fundaţia „Sfântul Sava de la Buzău”, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Fundaţia „Mareşal Alexandru Averescu”, Consiliul Județean Buzău şi Primăria municipiului Buzău,  organizează ceremonii militare și religioase dedicate Zilei Eroilor.

Manifestările vor avea loc, după următorul program:

– ora 12.00, la „Domul Central” în Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău va fi organizată o ceremonie de depuneri de coroane de flori;

– ora 14.00, ceremonie de depuneri de coroane de flori la „Monumentul Eroilor din Teatrele de Operații”, comuna Merei, sat Dealul Viei, judeţul Buzău;

– ora 21.00, o ceremonie militară şi religioasă de aprindere a unei candele la fiecare cruce de erou din Cimitirul Eroilor din municipiul Buzău.

* * *

În semn de recunoştinţă pentru eroii patriei care au căzut în Primul Război Modial, autorităţile statului român au hotărât, prin Decretul-lege nr. 1.693 din 4 mai 1920, ca Ziua Eroilor să fie decretată sărbătoare naţională şi să fie celebrată, „cu mare fast religios, şcolar, militar şi naţional”, în Ziua Înălţării Domnului. Decizia a fost preluată de Parlamentul României în anul 1995, iar în anul 2003, prin Legea privind regimul monumentelor şi operelor comemorative de război, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost proclamată drept sărbătoare naţională a poporului român.

În această zi, se face pomenirea şi cinstirea tuturor eroilor români căzuţi de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de luptă pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului.

În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.             

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE