Ciolacu, de Ziua Libertății Presei: Oamenii din presă au o misiune şi mai dificilă, cu responsabilităţi din ce în ce mai mari”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, că la nivelul societăţii din România, „avem în mass-media un partener ferm de partea adevărului”. Şeful Executivului spune că apreciază munca jurnaliștilor, cu toată complexitatea pe care o implică, în reflectarea acţiunilor şi măsurilor guvernamentale.

”Ziua Mondială a Libertăţii Presei, pe care o marcăm în a treia zi din luna mai, în fiecare an, subliniază importanţa pe care trebuie să o dăm în permanenţă libertăţii de exprimare, ca pârghie de informare a publicului şi garanţie a unei societăţi democratice şi libere. Oamenii vor să ţină pasul cu cele mai noi informaţii, mai ales în momente în care unitatea colectivă poate face diferenţa, precum pandemia, conflictele de securitate şi efectelor acestora.   Pe fondul diversificării canalelor de comunicare în mediul online şi într-o societate tot mai dezbinată de fenomenul de fake-news şi dezinformare, oamenii din presă au o misiune şi mai dificilă, cu responsabilităţi din ce în ce mai mari”, spune premierul într-un mesaj.