Flămânzii cu John Deere

Până la protestul fermierilor nici nu am știut că există tractoare atât de moderne și de luxoase, ce bat de departe limuzinile celor mai căpătați miliardari. Dar mai mult, nici nu mă gândeam vreodată că pot exista tractoare atât de curate. Parcă sunt scoase din magazin, nu din ogor. Cu un asemenea tractor nu poți ieși la protest. Cine să te creadă că ești flămând când tu te lăfăi în lux și bunăstare? Se poate spune că Guvernul Ciolacu are cea mai modernă flotă de tractoare și e păcat să nu defileze pe străzile Capitalei să le admire întrega planetă. Suntem și noi, în sfârșit, bogați!

Izvorât parcă din senin, protestul fermierilor vine să bulverseze scena politică națională. Prins pe picior greșit, premierul nici nu știe cum să ia taurul de coarne. Știa din surse sigure, că fermierii sunt cei mai bogați oameni din țară. Se bat pe vile placate cu marmură, mașini scumpe, tractoare de fițe și lanuri nesfârșite de grâne. Hambare cât cuprinde, brutării și covrigării. Și atunci cui vând ei grâul ieftin? Se mai plâng de RCA scump la tractoare. Pentru tractoarele din câmp! Se plâng de ratele de la bănci pe care le-au făcut să-și cumpere tractoarele pe care le expun acum la șosea.

Iaca, necaz! Se mai plâng fermierii că n-au ce mânca, că n-au motorină, că n-au utilaje, că n-au de nici unele și stau la cabină pe șosea cu aer condiționat.

Interesant acest protest!