Partidul Social Democrat și PES activists România celebrează astăzi 129 de ani de la crearea primului partid social democrat din România

Partidul Social Democrat și PES activists România celebrează astăzi 129 de ani de la crearea primului partid social democrat din România

Partidul Social Democrat și PES activists România organizează, astăzi, un eveniment dedicat celebrării a 129 de ani de la crearea primului partid social democrat din România. Considerată Ziua Social Democrației românești, data de 31 martie marchează fondarea în 1893, de către un grup de intelectuali, a primului partid cu valori social democrate ce ulterior a devenit Partidul Social Democrat din România, formațiune ce a contribuit la realizarea Marii Uniri din 1918.

“Partidul Social Democrat este un partid istoric în România, iar valorile social democrat pe care le reprezentăm au contribuit la dezvoltarea României moderne. Fie că vorbim despre realizarea Marii Uniri, despre programul de muncă normat sau drepturile femeilor la noi în țară, despre lupta împotriva legionarismului și comunismului, plătită de multe ori cu viața de către mulți dintre înaintași, aderarea la NATO sau la Uniunea Europeană, social-democrații din România au marcat într-un mod pozitiv, în toți acești 129 de ani, istoria țării noastre.

Împreună cu PES activists România celebrăm această zi a social democrației românești de mai mulți ani cu obiectivul de a revaloriza istoria social democraților români. Scopul acestui eveniment este să reiterăm importanța valorilor noastre istorice în România și să demonstrăm că avem capacitatea să ne modernizăm și să ne adaptăm în permanență la evoluțiile societății românești”, a declarat vicepreședintele PSD și coordonator național PES activists România, eurodeputatul Victor Negrescu.

La eveniment vor participa reprezentanți din conducerea Partidului Social Democrat, miniștri și secretari de stat, reprezentanți ai societății civile și fundațiilor politice de stânga, activiști PES din toată țara, simpatizanți și membri de partid. Dezbaterea urmează a fi difuzată online, începând cu orele 13.00, prin intermediul rețelelor de socializare.

În cursul acestei săptămâni au fost depuse coroane de flori la mormintele unor lideri marcanți ai social democrației. De asemenea, în mai multe județe din România urmează a fi organizate sesiuni de informare și dezbateri menite să preia opiniile cetățenilor despre valorile social democrate și aplicarea lor în politicile publice.

Victor Negrescu

Europarlamentar PSD