Protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău continuă

COMUNICAT DE PRESĂ

Astăzi, 4.12.2023, începand cu ora 10.00 și până la ora 12.00, continuă protestul angajaților TESA din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Personalul TESA (economisti, juristi, ingineri, referent de specialitate, muncitori, magazineri, liftieri, garderobieri, telefonisti etc.) va ieși în fața unității medicale pentru a-și exprima nemulțumirile.

Acest protest va continua până când se vor lua măsuri concrete de majorare a salariilor personalului TESA din spitale. Solidari la aceste proteste sunt și colegii de la alte spitale din țară, care se alătură zilnic la aceste manifestări de protest.

Ministrul Sănătății, prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, declarat, pe 19 noiembrie, la întâlnirea cu sindicatele, că multe dintre solicitările personalului TESA sunt justificate și că se lucrează la găsirea unei soluții în ceea ce privește revendicările salariale ale personalului TESA din spitale. Sperăm că acestea să fie adoptate în final și astfel să fie eliminate inechitățile salariale din sistemul sanitar!

Susținători ai personalului TESA sunt astazi reprezentanți ai Colegiului Medicilor Buzău, O.A.M.M.R. Buzau și cadre medicale din S.J.U. Buzau.

Menționăm că revendicările personalului TESA din S.J.U. Buzău sunt:

  • Adoptarea de urgență a unei soluții de majorare a salariilor de baza personalului contractual nemedical (TESA) din spitalele publice, așa cum s-a identificat si in cazul personalului din cadrul CAS.

– Actualizarea indemnizației de hrană cu salariul minim pe economie aflat în plată;

– Exceptarea spitalelor de la prevederile Legii nr. 296/2023 care determină desființarea unor structuri de specialitate administrative, având drept consecință disfuncționalități ale activității suport actului medical;

                                               Compartiment Relații Publice,

                                                          Adriana Bunilă