RER SUD S.A. continuă campania de informare și conștientizare a populației

Managerul RER SUD S.A., Livu Mocanu, a declanșat o campanie de informare și conștientizare a cetățenilor județului Buzău privind reciclarea, colectarea selectivă și adoptarea unei conduite responsabile față de mediul înconjurător, încă de la preluarea funcției de manager a societății în urmă cu foarte mulți ani. Centrul de colectare, a cărei machetă am publicat-o în exclusivitate în urmă cu peste 20 de ani în cotidianul Opinia, a fost doar primul pas în misiunea sa de a se implica activ în gestionarea unui amplu proces de colectare, de informare și de formare a unui comportament în rândul populației față de protejarea mediului înconjurător. Efortul RER SUD S.A. în această campanie permanentă a fost uriaș, costuri mari și rezultate mici la început. Încet, încet, munca și stăruința au dat roade. Liviu Mocanu nu a renunțat niciodată la factorul educativ în acest proces de colectare și avem în sfârșit rezultate cu care s-ar putea mândri și marile orașe europene. La Buzău se colectează selectiv, buzoienii au o altă abordare față de mediul înconjurător, și mai mult, au atitudine pozitivă față de colectarea selectivă a deșeurilor. Investițiile RER SUD S.A. în procesul colectării selective a deșeurilor sunt imense, dar cel mai mare rezultat se poate măsura pe teren, prin atitudinea cetățenilor în procesul de colectare selectivă. Nici acum, ajuns la un nivel înalt, RER SUD S.A. nu s-a oprit din campania de informare și formare a deprinderilor și a atitudinii față de colectarea selectivă și de protejarea mediului înconjurător. Campania continuă în fiecare zi!

Campania RER SUD S.A. din această săptămână

♻ Un oraș curat este un oraș ai cărui cetățeni înțeleg importanța colectării separate și respectă regulile de colectare a deșeurilor pe care le generează.

Cele mai mari cantități deșeuri pe care oamenii le generează sunt cele din categoria deșeurilor reziduale.

Acestea sunt depozitate la Depozitul Ecologic, motiv pentru care este important să vă asigurați că depozitați în pubela neagră doar tipurile de deșeuri conforme (specificate și pe autocolantul lipit pe pubela neagră) și să NU le amestecați cu alte categorii de deșeuri.

‼ Depozitarea amestecată a deșeurilor are un impact negativ asupra:

⚠️calității mediului, prin faptul că ajung să fie depozitate categorii de deșeuri periculoase care afectează solul, pânza freatică și aerul

⚠️ bugetului familiei, prin faptul că nerespectarea colectării separate poate atrage aplicarea amenzilor din partea Poliției Locale sau a tarifului dublu penalizator pentru factura lunii în care se constată neconformitatea.

Colectarea separată a deșeurilor este obligatorie prin lege atât pentru persoanele fizice și cele juridice, cât și pentru operatorul de salubrizare!

Pentru detalii despre modalitățile de colectare separată a deșeurilor, vă rugăm să accesați Ghidul de colectare separată pentru Municipiul Buzău, de pe site-ul nostru www.rersud.ro, secțiunea UTILE (link: https://rersud.ro/…/Ghid-colectare-separata-Buzau_19… )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *