Spectacol de zile mari de Ziua Libertății Presei!

Am văzut astăzi un exemplu demn de urmat de toți polițiștii din această țară. În fața porții mele, că tocmai ce renunțasem azi la munca de ziarist, de Ziua libertății presei. Am auzit sirenele Poliției și o mașină care a parcat chiar în fața porții mele. În fața lui Tomiță, pomul plantat de primarul Constantin Toma, după ce predecesorul său a fost lichidat de un arab. O mașină de Poliție a oprit în spatele mașinii parcate și l-au legitimat pe șofer. Acesta, un om foarte prezentabil, în vârstă, a început să-și facă publică lista de cunoștințe. A spus că este și el funcționar public și poate să-l sune pe șeful cel mare de la Poliție. Era în control pe strada mea și pe Răchitei, spunea domnia-sa și părea foarte dârz și grav. Un polițist tânăr, foarte amabil și politicos i-a cerut actele, le-a verificat și a constatat pe loc că erau în regulă. A urmat apoi verificarea de rigoare și o rugăminte a polițistului ca șoferul să facă o testare alcool-test. Aici prietenia s-a sfârșit. Domnul care era până acum amabil și sigur pe el, a refuzat categoric, invocând alte nume grele din sistemul sanitar. Primul echipaj a chemat un alt echipaj cu alcool-testul. Pentru alcool, droguri și alte asemenea substanțe interzise. Domnul s-a supărat și a pornit mașina să fugă, chiar când a sosit al doilea echipaj cu testele. A fost rugat să oprească motorul și doar intuiția polițistului a făcut ca acesta să nu fugă și polițistul să nu fie călcat. A urmat mobilizarea generală, ca la carte, omul a fost scos din mașină, întins pe asflat și încătușat. A fost urcat în mașina poliției și întrebat politicos dacă vrea să facă testarea. A refuzat categoric. Mergem la Spital!

Nu am trăit bucurie mai mare în cariera mea de ziarist! Am avut la un moment dat impresia că polițistul, foarte tânăr, va fi timorat de măreția celui de la volan, de vorbele sale mari și de cunoștințele pe care le tot enumera. Dacă l-ar fi lăsat să plece, nu aș fi scris nimic, nici acum, nici altădată. Sunt sătul de asemenea șmecherași! Faptul că s-a comportat ca un adevărat profesionist, m-a făcut să cred că în această țară mai există speranță, și munca de ziarist chiar este utilă. Să-i arătăm pe cei, care în aceste timpuri sunt eroi.

Aș fi vrut ca oamenii legii să privească nu mai mult de 20 de metri de unde s-a petrecut evenimentul. Și asta, pentru că la auzul sirenelor, inițial am crezut că este garda de corp a interlopilor, care își fac programul zi de zi. Și de la Locală și de la Națională. Să nu fie griji cu prafurile astea! Se vede treaba că a fost pe bune. Statul are oameni integri! Îi felicit pe toți care au participat astăzi să scoată un bețiv sau drogat din trafic! Pe ceilalți încă îi monitorizez. Le vine și lor rândul, că doar Omar Haisam era prieten cu Iliescu!

Nu postez acum filmarea cu întreg evenimentul pentru a nu influența justiția, dar le voi face publice atunci când cumetrii, nepoții și amantele vor arunca cu gunoi în acești tineri și curajoși polițiști!