„VIENA MAGIC” vine în România

JOHANN STRAUSS ENSEMBLE ȘI DIRIJORUL RUSSELL MCGREGOR PE SCENELE DIN ROMÂNIA ÎN CADRUL TURNEULUI DE TRADIȚIE „VIENA MAGIC”

 LA BRAȘOV, CLUJ, ARAD ȘI ORADEA

Luna decembrie se apropie cu pași repezi, iar cadourile și momentele memorabile petrecute alături de familieși prieteni reprezintă pentru fiecare dintre noi o prioritate. În febra cumpărăturilor, și a dorinței de ale dărui celor dragi cadoul perfect de Crăciun, MUZICA rămâne cu siguranță una dintre cele mai inspirate alegeri pentru căvibrează în armonie cu stările emoționale individuale

Marele compozitor german Ludwig van Beethoven spunea: Muzica este graiul sufletului. Ea stârnește în noi nu instincte, ci gândurile cele mai profunde”.

Cu o tradiție de peste 17 ani, cel mai așteptat concert al anului dedicat sărbătorilor de iarnă, susținut de muzicienii desăvârșiți ai orchestrei JOHANN STRAUSS ENSEMBLE sub bagheta maestrului dirijor Russell McGregor, va fi prezentat pe scenele din România alături de doi invitați speciali, soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicheck, în cadrul turneului național „VIENA MAGIC”.

Sărbătoarea muzicii clasice „VIENA MAGIC”, înnobilată cu interpretările remarcabile ale celor mai iubite valsuri vieneze, va răsuna pe11 decembrie la Sala Patria din Brașov, pe 12 decembrie, la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, pe 13 decembrie la Teatrul Clasic Ioana Slavici din Arad, iar pe 14 decembrie la Biserica Baptistă Speranța din Oradea.

Noul concept al concertului„VIENA MAGIC”, creat special pentru publicul din România, cuprinde unprogram variat de muzică clasică, pornind de lavalsurile iubite de zeci de generații și ajungând la arii de operă ce aparțin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I și II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik. Sunetul tipic austriac al orchestrei, virtuozitatea dirijorului Russel McGregorîmbinate armonios cu povești captivante și momente fine de umor, reprezintă garanția unui spectacoltotal ce va introduce audiența în atmosfera specifică a sărbătorilor de iarnă.

Dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Russel McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din anul 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. În acompaniamentul sau sub bagheta lui Russel McGregor, au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi.

Biletele au fost puse în vânzare la prețuri variabile în funcție locație și de categoria de loc:

Orchestra Johann Strauss Ensemble a fost fondată în anul 1985 de membrii Bruckner Orchester din Linz. Pe parcursul activității artistice prodigioase Johann Strauss Ensemble a lucrat fără întrerupere la perfecționarea sunetului și a stilului, adăugând piese noi și inovatoare repertoriului inițial. Faptul că sediul principal al Johann Strauss Ensemble se află în Linz joacă un rol crucial în definirea personalității ansamblului, permițând grupului să combine stilul muzical al Austriei Superioare cu magia Vienei.

Succesul concertelor susținute de orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble pe scenele din întreaga lume se datorează violonistului și dirijorului Russell McGregor, care s-a alăturat ansamblului în 2004. Respectând tradiția concertelor Strauss din secolul XIX, acesta dirijează în stilul Stehgeiger, adică din poziția de solist. Toate recomandările și experiența concertelor oferite de Johann Strauss Ensemble creează premisa unui spectacol deosebit așteptat cu entuziasm de publicul de toate vârstele, pe toate meridianele lumii.