Zeci de percheziții în Buzău! Sunt vizate locuințele unor indivizi cercetați pentru proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală!

La această oră, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, efectuează 21 de percheziții, în judeţul Buzău, la locuințele unor persoane cercetate pentru comiterea infracțiunilor de proxenetism, spălare de bani şi evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit faptul că persoanele cercetate ar fi determinat mai multe femei să practice prostituția, cu scopul de a dobândi foloase patrimoniale în propriul interes. Activitatea infracţională s-ar fi desfăşurat pe teritoriul mai multor state din spaţiul european.

Ulterior, din veniturile obținute ilicit, aceștia ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux. Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat prin cooperarea internaţională a poliţiştilor din Buzău cu autorităţile judiciare din celelalte state.

Perchezițiile se desfăşoară  în baza mandatelor emise de Tribunalul Buzău, iar prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1 milion de euro. Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități participă luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție. (DIICOT)