Pe Toma nu-l ascultă nimeni în Palatul Comunal

Iminenta mutare a personalului care lucrează la Palat în cea mai ciudată și urâtă construcție de pe teritoriul județului Buzău, va face ca primarul să fie singurul personaj principal din Palatul Comunal. Momentan nu-l bagă nimeni în seamă, iar dispozițiile date de domnia -sa se izbesc de zidul neputinței a funcționarilor de aici. Mai bine zis, nu-l ascultă nimeni. Toate deciziile și dispozițiile primarului trec prin filtrul Doamnei de Fier, o mătușică simpatică ce stăpânește intrarea în Palatul Comunal de jumătate de secol. Nimic nu mișcă în Primărie fără voia sa, iar primarul face salturi pe scări atunci când o vede la pândă pe hol.

De unde a apărut Doamna de Fier nimeni nu-și amintește. Mai degrabă se știe cine a construit Palatul și cine l-a populat din moși-strămoși. Doamna era acolo de la începuturi. La fel de tânără, frumoasă și zveltă și la fel de autoritară. Ca un activist de partid.

Va pleca Doamna de Fier odată cu personalul în noul sediu? Asta este întrebarea care îl chinuie pe primar! Cu ce ar putea să o ademenească în noul hol? Că de plecat de bună voie, nici gând!