Copil de magistrat fentat de o directoare șmecheră

Mărgărit GROSU – redactor-șef

”Doamna Tudose si-a dat demisia. Da, era firesc și normal, după cum firesc era sa nu ocupe aceasta funcție de la bun început. Dar aceste aspecte nu ne rezolva sub nicio forma cererile și adresele trimise liceului, din aprilie încoace, la care nimeni nu s-a obosit sa dea un răspuns. Nu ne ajută să vedem cine e vinovat de bâlbaielile cu olimpiada, nu a fost nimeni tras la răspundere, Consiliul de Administrație al liceului nu s-a întrunit pentru a da o hotărâre, asa cum era obligat prin lege. De fapt, de ce să ne mirăm, având în vedere ca la nivelul ISJ Buzău s-a procedat la fel!”

Așa anunță Ridichie Sorin, părintele unui elev de la Liceul de Artă ”Margareta Sterian” din Buzău, retragerea ultimului ”mohican” infiltrat în ISJ Buzău de Gabriel Avramescu, liderul P.N.L. Buzău. Înaintea sa, cu aceleași probleme, ceva mai grave, de pușcărie cu executare, s-a retras fostul adjunct, Ionel Meiroșu, personaj care a adus la valoare de principiu în I.S.J. Buzău în scurta perioadă de timp cât a fost șef, necinstea.

Demisia directoarei Veronica Tudose nu a venit întâmplător, din cauza unor litigii apărute cu părinții unor elevi, fie ei și magistrați. Putregaiul era mare și doamna trebuia de multă vreme să-și dea demisia sau să fie săltată pentru audieri. Eventual cu cârdul de avocați pe care se tot lăuda că i-a consultat după ce încălca legea.

”I-a venit vremea”, ar spune Topârceanu, căutând la fundamentul său șubred pe care își întemeia deciziile. Unii copii au suferit și alții încă mai suferă din cauza deciziilor acestui cadru didactic. Nu am scris până acum despre domnia-sa pentru că mi-a fost milă și nu pentru că m-a asaltat cu armata sa de avocați să mă intimideze. Dar cum se spune: Fiecare pasăre pre limba ei piere! Amenința doamna cu justiția, de justiție să aibă parte!

Familia unui magistrat a fost umilită de Veronica Tudose, directoarea de la Liceul de Artă ”Margareta Sterian” după ce copilul acesteia a fost amăgit să se înscrie la olimpiada pentru acest profil. Pregătiri, eforturi, cheltuieli, ca la final elevul să fie informat că din liceu va fi ales doar un elev. Elevul cuiva, al unui profesor și al unor părinți. E greu de digerat faptul că prin regulamentul școlar este demn de a concura doar un elev din liceu și chiar nimeni nu este interesat de acest aspect. Motivația în sine.

S-a lăsat cu proteste, reclamații și cereri în instanță. Veronica s-a ținut tare.

”Am vorbit cu avocata mea și m-a sfătuit să nu vă dau documentele în original”, spunea Veronica, după ce falsificase niște documente trimise la instanțele de judecată. Așa cum spuneam, mi-a fost milă de ea. Cu pupilele mărite, probabil de la emoții, fata părea din altă lume. Și-a dat demisia Ionel Meiroșu pentru scandalul creat atunci, dar Veronica părea în forță. A venit nucleara și se pare că Veronica Tudose nu a mai avut nevoie de consiliere de la avocați pentru că are unul garantat din oficiu.

Revenim cu un material incendiar!