Revenim la Epoca de Aur?

Primăria Buzău vrea să se împrumute la bănci de 30 de milioane de euro pentru investiții. Vrea să facă un mare ștrand, răscumpără patinoarul și vrea să amenajeze grajdurile lui Marghiloman. A mai rămas de văruit și pe la Liceul Eminescu, chiar dacă se spunea că este gata de cursuri. Mai vrea să facă o alee în pădurea Crâng și să amenajeze un cimitir pentru buzoieni. Cam asta e voia primarului pentru acest an. Așa spun ziarele puterii și chiar îl laudă pe primar de atâta vrednicie.

Uitasem, vrea să mai reabiliteze încă o dată cinematograful Dacia, chiar dacă a mai fost o dată reabilitat și a rămas închis vreme de șapte ani.

”O sumă importantă, de peste 61 milioane lei, ar fi necesară pentru Aquapark”, anunță cu bucurie un site local. Ca la chinezi.

Ne întoarcem la comunism?

De ce trebuie ca Primăria Buzău să investească într-un patinoar? Dar într-un Aquapark? De ce trebuie să ne împrumutăm să amenajăm grajdurile lui Marghiloman, și mai ales de ce trebuie ca Primăria Buzău să se ocupe de așa ceva?

Credeam că ne îndreptăm către o economie de piață și nu către o economie centralizată, de stat, comunistă, după modelul chinezesc. De ce nu sunt lăsate astfel de proiecte la îndemâna investitorilor privați, calificați în domeniu, care să investească pentru buzoieni și ei să scoată profit?

Primarul Constantin Boșcodeală, avea o viziune de liberal. Patinoarul funcționa la capacitate. Un privat se îngrijea de funcționarea și administrarea lui, iar Primăria se îngrijea ca toți copiii să poată avea acces aici. Primarul Toma Constantin a închis tot. Și ștrandul și patinoarul, a scos microbuzele din oraș, de așteaptă oamenii rata ca la țară cu orele prin stații, a închis cinema Dacia pe care îl tot zugrăvește Toma de șapte ani și a lăsat de izbeliște grajdurile lui Marghiloman.  

Lipsă de pricepere sau viziune de tip comunist?