Toma a pierdut procesul cu polițiștii locali

Eduard Pistol- DEMISIA?

Constantin Toma, primarul Buzăului, a pierdut și de această dată procesul cu polițiștii locali. Tribunalul Buzău a admis cererea de suspendare a celor trei hotărâri de CLM prin care se încerca disponibilizarea polițiștilor locali, dar și organigrama primăriei. Ca un făcut, prefectul, prin departamentul juridic, pe care tocmai ce îl lăuda, ca fiind o salbă de nestemate, a dat aviz pozitiv proiectelor CLM Buzău.

Chiar dacă hotărârea instanței are cale de atac, Primăria Buzău prin primar și Prefectura Buzău prin prefect sau viitorul prefect, trebuie să analizeze mai bine situația de fapt și să vadă cam care sunt personajele din aceste instituții care întocmesc înscrisuri ce contravin legii. Și nu de alta, dar în dorința lor de a-și adula șefii s-ar putea să-i trimită pe acești șefi, astfel consiliați, direct la pușcărie. Și exemple sunt multe!

Cred că următoarea știre este aceea prin care secretarul-general din Primăria Buzău, Eduard Pistol, și-a dat demisia, urmată de colegul de la Prefectură care a dat aviz de legalitate unor proiecte de hotărâre cel puțin ciudate.

 

DOSAR:2671/114/2023

Admite cererea având ca obiect suspendare executare act administrativ, formulată de reclamanţii————————, în contradictoriu cu pârâţii Primarul Municipiului Buzău , Municipiul Buzău-prin primar,Primăria Municipiului Buzău şi Consiliul Local al Municipiului Buzău. Suspendă executarea Hotărârii nr.252/29.11.2023, a Hotărârii nr.273/22.12.2023 şi Hotărârii nr.275/22.12.2023,toate ale Consiliului Local al Municipiului Buzău. Măsura suspendării va dura până la soluţionarea pe fond a acţiunii în anularea celor trei acte administrative Executorie de drept,în temeiul art.14 alin.4 din Legea nr.554/2004. Ia act că reclamanţii vor solicita cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare, cererea şi motivele de recurs urmând a se depune la Tribunalul Buzău – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Pronunţată în şedinţa publică, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 18.01.2024.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    18.01.2024