Ministrul Economiei, Florin Spătaru, întâlnire cu oameni de afaceri la Buzău

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a făcut vineri, 10 februarie, o vizită în Buzău. A fost însoțit de ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, președintele organizației județene a Partidului Social Democrat, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul Buzăului, Constantin Toma, primarul Râmnicului, Sorin Cîrjan, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, subprefecții Constantin Cristea și Gabriel Ilie, responsabili din Ministerul Economiei, precum și parlamentarii social-democrați Romeo Lungu și Laurențiu Tepeluș.

Au fost în vizită la fabricile Green Group, Yazaki România și Sara SRLBuzău.

”Astăzi, mediul de afaceri buzoian și-a făcut vocea auzită în cadrul unor întâlniri cu ministrul Economiei, Florin Spătaru, ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, parlamentari buzoieni, Romeo Lungu și Laurențiu Țepeluș, primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. I-am însoțit cu încredere și cu o convingere importantă: dialogul cu mediul privat este esențial în procesul de dezvoltare a comunităților!

Atât întâlnirea ce a avut loc la Consiliul Județean Buzău, cât și vizitele la Green Group Fiber, Yazaki România și Sara au fost benefice și vom încerca cu toții să găsim și să susținem soluții pentru a diminua presiunea resimțită de mediul de afaceri, într-un context economic tot mai dinamic”, se arată într-un comunicat dat de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

“Industria românească NU este un morman de fiare vechi! Dovada vine de la companiile cu capital românesc care au reușit să mențină activitatea, ba chiar să dezvolte unități de producție pentru industrie grea din țara noastră. Am fost astăzi la SARA, producătorul cel mai important din România şi din Europa de fitinguri din oțel carbon pentru sudură (coturi, curbe, teuri, reducții, capace) cu diametre pânâ la 1420mm. Peste 200 de buzoieni lucrează în singura fabrica în Europa care produce toată gama de fitinguri. Consider că important este să promovăm modelele de succes din rândul firmelor românești. Ministerul Economiei susține producția cu capital românesc şi atragerea de investitori străini” se arată într-un comunicat al P.S.D.