”Țăranul sărac”, mai tare ca ”șamanul” de la Davos

Premierul României a găsit soluția salvatoare pentru calmarea spiritelor fermierilor din țară, adunați la Afumați. A procedat ca la carte, precum bogații lumii, care s-au reunit la Davos. Deși capetele luminate și foarte bogate s-au străduit să restabilească încredea în ei, așa cum era anunțată tema reuniunii din acest an, se pare că nu le-a ieșit. La final a fost adoptată o soluție strategică. Vibrația șamanului. Se pare că a dat roade și oamenii bogați au plecat liniștiți pe la casele lor.

La noi, în România, premierul avea o astfel de problemă. Fermierii nu-și mai intrau în piele de săraci ce erau, și tremurau în cabinele tractoarelor luxoase de câteva zile bune. Soluția: Șamanul din Vrancea. Și cum fermierii erau săraci și vai de capul lor, au adus un șaman sărac. I se spune ”țăranul sărac” și este din Câmpineanca. A trecut pe la fermieri, a trecut pe la televiziuni și apoi pe la premier. Misiune îndeplinită. Ce le-a spus șamanul vrâncean fermierilor? Că nimeni nu mănâncă cu două linguri. I-a lovit în obraz!

Mesajul premierului:

 „ Am crescut susținut de o mână puternică precum mâna acestui om!Și am avut astăzi( n.r. marți 23 ianuarie 2024) onoarea să îi țin strâns mâna lui Constantin Crăciun, din Câmpineanca, Vrancea. Nu poate decât să mă inspire, să mă motiveze mâna brăzdată de greutăți a țăranului român. Este o mână călită de timpuri, căreia nu o să-i dau drumul niciodată! Este mâna pe care se bazează o țară întreagă! De aceea, problemele de zi cu zi ale țăranilor români merită să fie mereu ascultate și să își găsească rezolvare. Ei trebuie ajutați și să le întindem la rândul nostru mâna spre dialog. Acești oameni trebuie ajutați. Pentru că așa cum mi-a zis și Constantin Crăciun, nimeni nu mănâncă cu două linguri! ” a scris într-o postare activată pe contul său de facebook, marți 23 ianaurie 2024, premierul Marcel Ciolacu. după ce s-a întâlnit în biroul de la Palatul Victoria din București cu  fermierul din comuna Câmpineanca renumitul Constantin Crăciun, zis „Ţăranul sărac din Vrancea”, ajuns la vârsta de 83 de ani, îmbrăcat în ie și opinci

Reamintim, Constantin Crăciun, zis „Ţăranul sărac din Vrancea” la vârsta de 83 de ani, îmbrăcat în ie și opinci, a venit la București pentru a le aduce mâncare protestatarilor. Acesta a vorbit luni seară, 22 ianuarie 2023 la Antena 3 CNN, despre condiţiile fermierilor pentru a încheia protestele, scrie ziarul de Vrancea.