Ca să se mire proștii

Ceartă între Ciucă și Ciolacu pe Facebook

În timp ce Marcel Ciolacu primește binecuvântarea Sfântului Părinte de la Vatican pentru funcția de președinte, lui Nicolae Ciucă i-a sărit muștarul pe Facebook. Nu știm ce l-a supărat atât de tare, încât și-a adus aminte de jurămintele făcute românilor atunci când au făcut coaliția de guvernare. Nicolae Ciucă spune că a intrat la guvernare alături de P.S.D. ca să aducă stabilitate românilor și să realizeze ceva pentru români. Ce, nu ne-a spus!

”Am intrat la guvernare pentru a aduce stabilitate. În politică, în guvern, în societate. Îndemn guvernanţii care au uitat această motivaţie în ultimii ani să îşi reamintească de angajamentul lor, să îşi aducă aminte ce ne-am propus să realizăm pentru români şi pentru ţară, în vremuri complicate. În contextul acestor zile, saturat de discurs politic, să nu uităm că suntem aici pentru oameni. Nu pentru noi şi nu pentru funcţii. Să ne amintim ce le-am promis românilor. Nu am promis nimănui conflicte, nu asta e menirea noastră aici”, scrie liderul liberal pe Facebook.

Ce l-a apucat pe liderul P.N.L. de își varsă fierea pe rețeaua de socializare? Și asta, după ce Marcel Ciolacu spunea foarte clar, că se înțeleg foarte bine în coaliție și nu-și reproșează nimic?

Probabil e vorba de o regie, de un joc de glezne electoral, astfel încât atenția publică să fie îndreptată doar către cele două partide, românii uitând de foame și lipsuri.

Așa cum constat mereu pe teren, buzoienii sunt foarte nemulțumiți de Marcel Ciolacu. A fost premierul care a introdus în cascadă cele mai grele măsuri pentru români. Bucuria de a avea un premier buzoian a fost umbrită imediat de ceea ce a putut face într-un timp foarte scurt, astfel încât a stârnit un val de antipatie. Nicolae Ciucă nu a îndrăznit să se joace de-a reforma, până ce nu a avut toate informațiile necesare privind efectele acesteia în rândul cetățenilor și mai ales în rândul investitorilor autohtoni. Ciolacu s-a repezit ca un hultan, și tare mie, conform tradiției, să nu cadă ca o bleandă. ”Te-ai repezit ca un hultan și cazi ca o bleandă!” Așa că, buzoienii îl vor pe Ciolacu președinte. Care, la fel ca Iohannis, să se plimbe, să facă ce vrea, dar să ne lase în pace. ”Că e tare greu cu măsurile domniei-sale”, spun buzoienii.

Revenind la întrebarea noastră: De ce se ceartă Ciucă și Ciolacu pe Facebook? Găsiți răspunsul în titlu!