10 ”primărei” au plecat la pesedei

Performanță sau nechibzuință?

”Organizaţia judeţeană a PNL Buzău a obţinut la alegerile din 2020 un număr de zece primari, iar doi ani mai târziu, în toamna anului 2022, singurul primar din judeţ ales pe liste USR a anunţat că se va alătura echipei PNL Buzău, fără a semna o adeziune la acest partid, pentru a nu-şi pierde mandatul. De la preluarea conducerii PNL Buzău de către Adrian Mocanu, primarii PNL din judeţul Buzău şi-au anunţat rând pe rând hotărârile de a candida pe listele PSD Buzău, ultimul anunţ în acest sens fiind făcut luni de către primarul comunei Beceni, Adrian Burlacu” anunță Opinia, ziarul primarului.

La prima vedere pare o performanță politică de mare succes, numai că lucrurile nu stau deloc așa. În primul rând, primarii demisionari din P.N.L. erau pe lista neagră a liderului P.N.L., Adrian Mocanu. Toți au bube în cap și erau deja înlocuiți pe listă cu oameni gospodari. Mai mult, aceștia fac un mare rău organizațiilor de partid unde au parvenit, dar și organizațiilor de unde au plecat, astfel că furia votanților împotriva lor este dublă.

Se mai pune problema semnalului dat de P.S.D. Buzău, partidul premierului și mai ales al purtătorului de cuvânt al P.S.D., președintele Lucian Romașcanu, privind stabilitatea Alianței. Cu o asemenea sete de decimare a P.N.L. nu se mai pune problema unei bune coabitări.

Nu în ultimul rând, amintim poziția premierului față de migrația primarilor de la P.N.L. la P.S.D., față de care performanța liderilor P.S.D. din Buzău pare în opozițe. Și atunci se ridică întrebarea: Marcel Ciolacu nu mai este luat în seamă la Buzău?