Declarație ȘOC: MAGISTRAȚI ÎN CÂRDĂȘIE CU INTERLOPII

Dezvăluirile explozive ale deputatului PSD Daniel Ghiță: “Unii dintre magistrații activi sau pensionari acordă împrumuturi, cu dobânzi mari, unor oameni de afaceri și chiar unor interlopi, implicați indeosebi în afaceri imobiliare… Alții imprumută credite bancare cu care cumpară apartamente, pe care le închiriază ulterior cu sume substantiale”.

Cine este BOSS de BOSS la Buzău? Ați ghicit!

Iată interpelarea deputatului PSD Daniel Ghiță:

“In mod constant, cand se pun in discutie salariile si pensiile speciale ale magistratiilor, reprezentantii acestora invoca ca, spre deosebire de ceilalti cetateni ai Romaniei, ei trebuie sa suporte, conform Statutului procurorilor si judecatorilor, o serie de privatiuni si de interdictii, printre care si aceea de a avea afaceri proprii.

Potrivit unei sesizari primite de la un grup de magistrati, multi colegi de-ai acestora incalca aceste prevederi mai mult sau mai putin fatis, sub diferite forme. Astfel, unii dintre magistratii activi sau pensionari acorda imprumuturi, cu dobanzi mari, unor oameni de afaceri si chiar unor interlopi, implicati indeosebi in afaceri imobiliare. Altii se implica in afaceri imobiliare, prin luarea de credite bancare, profitand de salariile sau pensiile substantiale care le ofera bonitate bancare, prin construirea de imobile (case si chiar blocuri), indeosebi in orasele unde acestea pot valorificate la preturile cele mai mari, prin vanzare sau prin inchirirere, cu predilectie in centrele universitare sau in zonele economice emergente. Iar altii imprumuta credite bancare cu care cumpara apartamente in astfel de localitati, pe care le inchiriaza ulterior cu sume substantiale unor agenti economici, studenti, cupluri tinere, etc.

Avand in vedere realitatea si multiplicarea acestor practici, va solicit sa-mi comunicati daca aveti stiinta de ele si ce masuri preconizati pentru stoparea sau macar diminuarea lor. Totodata, va solicit sa-mi comunicati care este pozitia dumneavoastra referitoare la salariile si pensiile speciale ale magistratilor, respectiv cu privire la diminuarea sau impozitarea lor. Solicit raspuns scris si oral. Va multumesc!”

Sursa: luju.ro