Ziua Armatei României în școlile din Buzău

Ziua Armatei României în școlile din Buzău

Reprezentanții Diviziei 2 Infanterie „Getica” au petrecut două zile în mijlocul elevilor Liceului Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele și Școlii Gimnaziale „George Emil Palade” din Buzău.

Au discutat despre cariera militară și ce presupune ea, auorganizat o expoziție cu o parte din echipamentele militarilor și au răspuns la întrebările elevilor.

Au participat la activitate și militari din cadrul Biroului de Informare și Recrutare Buzău, Bazei Aeriene Boboc, Batalionului 52 Operații Speciale „Băneasa-Otopeni”, Brigăzii de Informații Militare „Mareșal Alexandru Averescu”, Batalionului 200 Sprijin „Istrița”și Batalionului 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu”. De asemenea, au fost prezenți și elevii Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir”, elevii Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri ai Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” și studenții Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.

***

Ministerul Apărării Naționale organizează, în perioada 12-19 octombrie, cea de-a unsprezecea ediție a evenimentului „Ziua Armatei României în școli”.
Echipe formate din militari ce reprezintă toate categoriile de forțe ale Armatei, elevi și studenți ai instituțiilor de învățământ militar și reprezentanți ai birourilor informare – recrutare vor prezenta elevilor din clasele a VII-a, a VIII-a, a XI-a și a XII-a din instituții civile de învățământ din București și din țară importanța Zilei Armatei României, misiunile desfășurate de militari în țară și în teatrele de operații, precum și informații pentru cei interesați de o carieră militară.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE