Ziua Veteranilor de Război la Buzău

Ziua Veteranilor de Război la Buzău

Militarii Garnizoanei Buzău, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – filiala Buzău şi autorităţile administraţiei publice locale, organizează luni, 29 aprilieo ceremonie militară și religioasă cu prilejul sărbătoririi Zilei Veteranilor de Război în semn de respect și  recunoștință a meritelor veteranilor celui de-Al Doilea Război Mondial.

Manifestarea va avea loc la Memorialul Eroilor Regimentului 48 Infanterie Buzău, în Parcul Crâng, începând cu ora 11.00.

Momentele principale ale manifestării vor fi:  intonarea Imnului național al României, oficierea slujbei religioase, alocuțiunile oficialităților, ceremonia de depuneri de coroane de flori, precum şi defilarea gărzii de onoare, acompaniată de muzica militară a garnizoanei.

Invităm toți buzoienii să omagieze și să cinstească, alături de noi, veteranii de război care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial pentru eliberarea teritoriului național.

*

În semn de recunoaştere a meritelor veteranilor de război pe câmpurile de luptă, pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României, s-a instituit, prin Hotărârea Guvernului nr. 1222 din 10 octombrie 2007, „Ziua Veteranilor de Război”, care se organizează anual, pe 29 aprilie. La 29 aprilie 1902, Regele Carol I a instituit prin Înalt Decret titlul-calitatea de veteran de război pentru foştii luptători din Războiul de Independenţă.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE