Ionel Gagu ar putea fi noul primar al Buzăului

Situația tensionată din oraș, nemulțumirile oamenilor de afaceri, lucrările și investițiile haotice, care se execută fără nicio noimă prin Buzău, au determinat liderii politici, oameni de afaceri, dar și reprezentanți ai societății civile să se întrebe ce este de făcut pentru a scăpa de actualul primar, fără prea mari pagube electorale pentru partidele mari.

Singura soluție la care s-a ajuns momentan, în urma întâlnirilor secrete, a fost aceea de a lansa un candidat puternic pentru Primăria Buzău care să-l învingă în alegeri pe Constantin Toma și care să fie agreat atât de PSD cât și de P.N.L., dar și de Centru. Singurul candidat care corespunde acestor exigențe este omul de afaceri Ionel Gagu. Este prieten cu premierul Marcel Ciolacu, mult mai prieten decât Toma, dar și cu Nicolae Ciucă, este agreat atât de oamenii de afaceri, ca președinte al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, dar și de societatea civilă, față de care s-a comportat onorabil. Nu este răzbunător și are o relație bună cu presa.

”Pus în oglindă cu actualul primar, Ionel Gagu strălucește, în timp ce Toma pare o pată neagră”, spunea un lider politic local la o astfel de întâlnire.

Se pare că la nivelul clasei politice din Buzău lucrurile par foarte clare în privința noului primar, dar mai există o singură problemă. Și anume convigerea omului de afaceri Ionel Gagu să se înscrie în cursa electorală. Se știe foarte bine că Ionel Gagu nu este primar acum, pentru că nu a vrut. Putea fi primar încă de acum 20 de ani, când a tot fost rugat de toți liderii politici. A refuzat politicos de fiecare dată și a avut probleme destul de mari. Se pare că acum nu mai poate refuza, pentru că este destul de grav chiar și pentru domnia-sa de a mai accepta ieșirile din decor ale acestui primar pentru încă patru ani. Pentru a nu se inflama scena politică prin ieșirile actualului primar, Ionel Gagu ar urma să fie propus de P.N.L.Buzău cu acceptul premierului Marcel Ciolacu, spun sursele noastre.